Türk Futbol tarihinin transfer en’leri açıklandı: Futbolcu satışında rekor hangi takımda?

Türk Futbol tarihinin transfer en’leri açıklandı: Futbolcu satışında rekor hangi takımda?
Süper Lig'de ara transfer dönemi heyecanı sona ererken. KPMG SportsBusiness ekibi Türkiye futbol tarihinde gerçekleşen transferlere ilişkin çarpıcı verileri açıkladı. İşte en pahalıya satılan futbolcular…

Türkiye Süper Lig'in ara transfer dönemi, 9 Şubat itibarıyla sona erdi ve KPMG SportsBusiness ekibi tarafından yapılan analiz, Türkiye futbol tarihinde dikkat çeken transfer verilerini ortaya koydu. Bu dönemde gerçekleşen transferlerin en dikkat çekici yanı, Galatasaray'ın Fransız sağ bek oyuncusu Sacha Boey'i 30 milyon euro karşılığında Bayer Münih'e transfer etmesi oldu. Bu transfer, Türkiye futbol ligi tarihindeki en yüksek bonservis bedeli ile yapılan transfer olarak kayıtlara geçti. İşte incelemede dikkat çeken diğer rakamlar:

JARDEL ZİRVEDEKİ YERİNİ KORUYOR

Ara transfer döneminde 10 milyon euro ve üzerinde bonservis bedeli ödenen toplam 13 futbolcu bulunuyor. Bu futbolcuların 7'si Galatasaray, 5'i Fenerbahçe ve 1'i de Beşiktaş tarafından transfer edildi. Mario Jardel'in Porto'dan Galatasaray'a transferinde ödenen 17 milyon 50 bin euro'luk bonservis bedeli, hala Türkiye futbol tarihindeki rekor olarak korunuyor.

1jpg-sz1gjrns1kudoodyhawqvg.webp

SATIŞTA FENERBAHÇE LİDER

Türk futbolcular arasında en yüksek bonservis bedeli ile transfer olan isim ise Cengiz Ünder oldu. Fenerbahçe'ye 15 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Cengiz Ünder, Türkiye futbol tarihindeki en yüksek bonservis ödenen Türk futbolcu unvanını elde etti. Diğer Türk futbolcular Mehmet Topuz, Alper Potuk, İrfan Can Kahveci ve Ozan Tufan da önemli bonservis bedelleriyle transfer edildi.

Fenerbahçe, 13 futbolcusunun transferinden 10 milyon euro ve üzerinde bonservis bedeli elde ederken, Galatasaray 6 ve Beşiktaş ise 2 futbolcusunu bu fiyatlarla sattı. Diğer takımlar arasında Başakşehir, Trabzonspor ve Kasımpaşa da yer alıyor.

TÜRKİYE'DEN GİDEN EN PAHALI İSİM GALATASARAY’DAN BOEY OLDU

Sacha Boey'in Galatasaray'dan Bayer Münih'e transferinde elde edilen 24 milyon 350 bin euro'luk kâr, Türkiye'den transfer edilen ve sonrasında satışından en yüksek kâr elde edilen futbolcu oldu. Bunu, bedelsiz olarak Beşiktaş'a gelen ve 22 milyon 500 bin euro kâr edilen Cenk Tosun izliyor.

3jpg-pq-0uffnkumhbb5y7b0f0w.webp

Fenerbahçe ayrıca, Eljif Elmas'tan 17 milyon 520 bin euro, Vedat Muriqi'den 15 milyon 400 bin euro, Kim Mİn-Jae'den ise 15 milyon 50 bin euro kâr etti.

2jpg-rwvigmlqmkodyek52l3wvq.webp

Son olarak, takımların altyapısından yetişen oyuncular arasında en yüksek bonservis bedeliyle satılan oyuncu Fenerbahçe altyapısından gelen Arda Güler oldu.

4jpg-nucun-wt0ao2-rrzk6oma.webp

Real Madrid'e transfer olan Arda, 20 milyon euro bonservis bedeliyle satıldı. Trabzonspor ve Galatasaray altyapılarından gelen oyuncular da yüksek bonservis bedelleriyle dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar