Türk Emekli – Sen Genel Başkanı'ndan 'bayram ikramiyesi' çıkışı!

Türk Emekli – Sen Genel Başkanı'ndan 'bayram ikramiyesi' çıkışı!
Türk Emekli – Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, emeklilere verilen ikramiyenin yetersiz olduğunu belirterek, artan enflasyon ve gıda fiyatlarının da göz önünde bulundurularak hem ikramiyenin hem de maaşların artması gerektiğini vurguladı.

ANKARA - HALİL YATAR

Bayram ikramiyeleri bir nebze olsun vatandaşları sevindiriyor. 

Artan gıda fiyatları ve ekonomide istikrarsızlık dolayısıyla Ramazan bayramında verilecek ikramiye şimdiden merak konusu oldu. Emeklilerin dört gözle beklediği bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı merak ediliyor. 

Türk Emekli – Sen Genel Başkanı Osman Özdemir,  emeklilerin borç batağına saplandığını belirterek “Emeklilere sadece ikramiye değil maaşlarda da bir düzenleme yapılmalı. Emeklilerin geniş kısmı ne yazık ki borç bataklığına saplanmış durumda. enflasyonun bu denli yüksek olduğu bir ortamda asgari ücretin altında tek emekli maaşı ile evi geçindirmenin imkanı yok” dedi.

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR?

Hürriyet''in aktardığına göre,  Prof. Dr. Cem Kılıç, "Emeklilere ikramiye uygulaması 2018 yılında başladı. 2018''de yılda 2 kere olmak üzere bütün emeklilere 1000 lira bayram ikramiyesi verilmişti. Geçen yılda bu rakam 1.100 liraya yükseltilmişti. Bu sene ise enflasyondaki hareketlilik, memur maaş zamları bu çerçeve üzerinden düşündüğümüz zaman rakamın en düşük emekli maaşına çekilmesi gibi bir talep ortaya çıktı. Hükümet bu talebi değerlendirecektir. Benim tahminime göre emekli ikramiyesi 2000 lira civarına çekilebilir." dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar