'Türk dış siyasetinin bu oyuna gelmemesi gerekir'

'Türk dış siyasetinin bu oyuna gelmemesi gerekir'
CHP Grup Başkanvekili Özkoç, ABD'nin, PKK terör örgütüne mensup sözde üst düzey 3 yönetici hakkında bilgi verene para ödülü koymasıyla ilgili, "Türk dış siyasetinin bu oyuna gelmemesi gerekir." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ABD'nin, PKK terör örgütüne mensup sözde üst düzey 3 yönetici hakkında bilgi verene para ödülü koymasını, "YPG'nin askeriyle kol kola dolaşacaksın, onlarla nöbet tutacaksın, onlarla birlikte Suriye'yi dizayn etmeye çalışacaksın ama burada da böyle tezgah hazırlayacaksın. Türk dış siyasetinin bu oyuna gelmemesi gerekir." diye değerlendirdi.

Özkoç, beraberinde TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunun CHP'li üyeleriyle komisyonda görüşmeleri süren Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'ne ilişkin parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

TBMM'nin halka vadedilen, milletin sorunlarını çözen, haksızlığa "hayır", hakka "evet" diyen bir Meclis olmasını istediklerini belirten Özkoç, "Baskılarla, perde arkası konuşmalarla, kuvvetler ayrılığını yok ederek anayasaya aykırı şekilde, sadece bir partinin söylediklerinin çıktığı bir Meclis olmasını istemiyoruz. Bu Meclisin sarayın değil milletin temsilcisi olmasını istiyoruz." dedi.

Komisyonlarda görev yapan bütün CHP milletvekillerinin, CHP'nin değil milletin sesi olmak için TBMM'de olduğunu ifade eden Özkoç, haksızlığa uğrayan kişilerin hakkının TBMM'de iade edilmesini, çocukların, kadınların geleceğinin Mecliste güvence altına alınmasını istediklerini anlattı. Özkoç, bu nedenle sabahlara kadar komisyonlarda mücadele ettiklerini aktararak, "Arkadaşlarımızı televizyon kanallarında komisyonlarda bağırıp çağırırken görüyor, bazen eleştiriyor olabilirsiniz. O görüntülerle ilgili arkadaşlarımızın bu heyecanı, azmi milletimizin hakkı, hukuku içindir." diye konuştu.

Özkoç, Sağlık Komisyonunda dün gece anayasaya aykırı şekilde, AK Parti milletvekillerinin de içine sinmemesine rağmen, grup başkanvekillerinin komisyon başkanının başına dikilerek, "Oldubittiye gelsin, çabuk ol." dediğini savundu.

Daha sonra Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunun CHP'li üyeleri söz aldı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, terör örgütlerine veya MGK'ce devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan veya güvenlik soruşturması sonucuna göre kamu görevine alınmayan tabipler ve diş tabiplerinin, sadece sosyal güvenlik kuruluşu ile sözleşmesi bulunmayan sağlık kuruluşlarında veya muayenehanede çalışabilmesini düzenleyen teklifin 5. maddenin hukuksuz, İçtüzüğe ve anayasaya aykırı şekilde geçirildiğini öne sürdü. Demirtaş, madde üzerinde oylama yapılmayarak, AK Parti milletvekilleri dahi el kaldırmadan, Komisyon Başkanı'nın oldubittiyle, "5. madde geçmiştir." dediğini ileri sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, dün komisyon üyesi olarak söz talebinde bulunup 11 saat beklediğini ifade etti.

Şeker, "Kendi önergeleri de dahil usulen de olsa oylatmadan düzenlemeyi geçirmek istediler. Yaptığınız hastaları, halkı cezalandırmak." dedi.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, kendisinin değil milletin söz hakkının gasp edildiğini ileri sürdü.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, kantarın topuzunun kaçtığını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar