Turizmcilerin '10 günlük tatil' beklentisi

Turizmcilerin '10 günlük tatil' beklentisi
Balıkesir ile Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerindeki turizmciler, 30 Ağustos ile birleşen Kurban Bayramı tatilinin, pazartesi ve salı günlerinin de dahil edilerek 10 güne uzamasını istiyor.

Yılda yaklaşık 3 milyon gecelemeyle "iç turizmin lideri" olan Balıkesir ile Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerindeki turizmciler, 30 Ağustos ile birleşen Kurban Bayramı tatilinin, pazartesi ve salı günlerinin de dahil edilerek 10 güne uzamasını bekliyor. 

Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran ve Edremit ilçelerinin yer aldığı, 145 kilometre sahil şeridine sahip Edremit Körfezi ile Bozcaada ve Gökçeada'da, tatilin uzaması halinde turizm hareketliliğinin artacağı belirtildi.

"10 günlük bir tatil süreci beklentisi içerisindeyiz"

Edremit Turizm işletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesindeki pazartesi ve salı günlerinin Kurban Bayramı tatiline ilave edilmesiyle normalde 6 gün olan tatilin 10 güne çıkacağını söyledi.

Yavuz, bu yıl turizmcilerin beklentilerinin çok yüksek olduğunu ancak beklentilere henüz cevap bulamadıklarını ifade ederek, "Bölgemiz, özellikle yerli turistlerin tercihi. Otelciler olarak Kurban Bayramı'nda 30 Ağustos'tan önceki pazartesi ve salı günlerinin de tatil ilan edilmesiyle 10 günlük bir tatil süreci beklentisi içerisindeyiz. Bununla ilgili çalışmaların yapıldığını duyuyoruz ama henüz bir netlik kazanmadı." diye konuştu.

"10 gün olmasını yetkililerden istiyoruz"

Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Geliştirme ve Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin de tatilcilerin birer günü geliş gidiş için ayırdığını, dolayısıyla kısa süreli tatillerde beklenen faydanın sağlanamadığını söyledi.

Özgültekin, bayram tatilinin 10 güne çıkarılmasının esnaf ve turizmciler için "can suyu" olacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki Kurban Bayramı tatilinin 9 ya da 10 gün olmasını yetkililerden istiyoruz. Eğer talebimize kulak verirlerse, bence iyi bir Kurban Bayramı geçiririz. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda 9 günlük bir tatil olmuştu. Gerçekten iyi bir bayram süreci yaşamıştık. Ondan öncesindeki Ramazan Bayramı da 9 gündü. Bu iki bayramda biz neredeyse turizm sezonunu toplamıştık ama bu yıl Ramazan Bayramı'nın 3 gün olması nedeniyle fırsatı kaçırdık."

Bozcaada ve Gökçeada tatilcileri bekliyor

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, adada 2017 turizminin iyi başladığını hatta mayıs ayında ağustosu aratmayan bir yoğunluk yaşadıklarını anımsattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar