Tunceli’de yaşlı vatandaşlar ziyaret edildi

Tunceli’de yaşlı vatandaşlar ziyaret edildi
Tunceli'de, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında yaşlı vatandaşlar evlerinde ziyaret edildi.

Tunceli İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran önderliğinde, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Feti Çetin ve sağlıklı yaşlanma ekibinde yer alan doktorlar, hemşireler ve evde sağlık teknikerleri, yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Dr. Duran, yaşlılarla yapılan sohbetlerin yanı sıra sağlık durumlarıyla da ilgilendiklerini belirterek, "Sağlık Bakanlığımızın geliştirdiği Hastalık Yönetim Platformu (HYP) uygulaması sayesinde, aile hekimlerimiz kendilerine kayıtlı yaşlı bireyleri klinik rehberler doğrultusunda izleme ve değerlendirme imkanına sahiptir.

Tunceli'de de HYP uygulaması aktif olarak kullanılarak, yaşlı bireylere hizmet sunmaktayız. Bunun yanı sıra, Sağlıklı Yaş Alma (YAŞAM) Merkezleri oluşturulmuş olup, 80 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı, evde ve yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarını belirlemeyi, tıbbi izlemleri yapmayı ve gerektiğinde uzaktan sağlık hizmeti sağlamayı amaçlıyoruz. Sağlıklı yaşlanma ekiplerimiz, 80 yaş üstü vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek muayene ve değerlendirme yapıyor, sonuçlara göre diyetisyen, psikolog, fizyoterapist gibi uzmanlara yönlendirme yapıyor ve yıl boyunca düzenli olarak izlem sağlıyoruz. Ayrıca ihtiyaç duyan yaşlılarımızı evlerinden alarak hastanede muayene, tetkik ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar