Tunceli’de düzenli kronik yara bakımları gerçekleştiriliyor

Tunceli’de düzenli kronik yara bakımları gerçekleştiriliyor
Tunceli'deki Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren kronik yara bakım birimi, hastaların düzenli tedavilerini sağlamak amacıyla etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Birim sorumlusu olan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gülberk Uslu, kronik yara bakımı konusunda detaylı bilgilendirme sunarak önemli noktalara vurgu yaptı.

Op. Dr. Gülberk Uslu, kronik yaraların normal yaralardan farklı olarak en az 4 ila 6 hafta süren ve iyileşmesinin gecikmiş olduğunu belirtti. Bu tür yaraların genellikle diyabetik yaralar ve hareket kısıtlılığı olan hastalardaki yatak yaraları olduğunu ifade etti. Kronik yara oluşumunun nedenlerine de değinen Dr. Uslu, kontrolsüz şeker hastalığı, yatak bağımlılığı, modernizasyon eksikliği, enfeksiyonlar ve damar hastalıklarının başlıca sebepleri arasında olduğunu aktardı. Kronik yaraların bakımında uygun pansuman, enfeksiyon kontrolü gibi unsurların büyük önem taşıdığını vurguladı.

Op. Dr. Gülberk Uslu, kronik yara bakımının önlenmesinin en önemli basamağı olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme, vitamin takviyeleri, düzenli egzersiz ve yatağa bağımlı hastaların pozisyonlarının düzenli olarak değiştirilmesinin kronik yaraları engelleyen önemli adımlar olduğunu vurguladı. Ayrıca, hijyenin de önemli bir faktör olduğunu ekledi.

Yaraların tedavisinin profesyonel sağlık personeli tarafından yapılmasının gerekliliğine de değinen Dr. Uslu, kronik yara bakımında görev alacak hekimlerin belirli branşlardan gelmeleri gerektiğini ve aynı şekilde eşlik eden hemşirelerin de özel eğitim almış olmalarının önemini vurguladı.

Dr. Uslu, iyileşmesi gecikmiş ve yatağa bağımlı hastaların Pazartesi günleri poliklinik randevusu alabileceklerini ve ulaşım sağlanamayan durumlarda evde sağlık bakım hizmetleri üzerinden destek alabileceklerini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar