Tunç Soyer sessizliğini bozdu: Atatürk'ün sözlerini söylediği için soruşturma açılmıştı

Tunç Soyer sessizliğini bozdu: Atatürk'ün sözlerini söylediği için soruşturma açılmıştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül'de yaptığı konuşmayla ilgili soruşturma açılmasını, "Her sözümün arkasındayım. Buyurun, buradayım. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" sözleriyle karşılık verdi.

NELER OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde, Atatürk'ten alıntı yaptığı sözlerle Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin'i eleştirdiği için İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılmıştı.

İki müfettiş görevlendiren bakanlık, Soyer'in Osmanlı Devleti'ni ve yöneticilerini hedef gösterdiği, kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlediği iddia edildi.

TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer sosyal medya hesabından "İçişleri Bakanlığı’nın 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarındaki konuşmamdan dolayı bana soruşturma açtığını öğrendim" açıklamasında bulundu.

tunc-soyer.jpg"Her sözümün arkasındayım. Buyrun, buradayım" diyen Soyer, "Sözlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan alınmıştır. Maksadım çok açıktır: Milletin egemenliğine göz dikenlere karşı Cumhuriyetimizin yüz yıllık değerlerini ve devrimlerini savunmak, tüm tehlike ve tehditlere karşı korumak. Her sözümün arkasındayım. Buyrun, buradayım. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar