“Tüm illerimiz bizim için öncelikli”

“Tüm illerimiz bizim için öncelikli”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Hiçbir şehrimizi birbirinden ayırmıyoruz. 780 bin kilometrekare vatan toprağının tamamında hizmetlerimiz, eserlerimiz var. Tüm illerimiz bizim için hizmette öncelikli." dedi.

“Tüm illerimiz bizim için öncelikli”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tunceli'de Munzur Çayı kenarındaki park alanında düzenlenen 62 tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 18 ay gibi çok kısa sürede hayata geçen bu projelerin Tunceli'nin çehresini değiştirdiğini söyledi.

Varank, Tunceli'nin modern şehre dönüştüğünü vurgulayarak, yollar, bahçeler, parklar ve spor alanları inşa ettikleri kentte sırf bu amaçla 200 bin metrekare peyzaj düzenlemesi yaptıklarını anlattı.

Bakan Mustafa Varank, yetim ve öksüzleri sahiplendiklerine işaret ederek, bebekleri bile es geçmeyerek 6 ay boyunca ihtiyaç malzemelerini tedarik ettiklerini anlattı.

"2 BİN 500 VATANDAŞI İŞ, AŞ SAHİBİ YAPTIK"

Tek bir kreşin dahi olmadığı Tunceli'ye modern kreş ve gündüz bakımevi kurduklarına dikkati çeken Varank, şunları dile getirdi:

"Yaşlılarımızın evlerini temizledik, kişisel bakımlarını yerine getirdik. İstihdam artsın, işsizlik sorun olmaktan çıksın diye 18 ayda üç tekstil fabrikası ve bir de çağrı merkezinin açılmasını sağladık. Böylece 2 bin 500 vatandaşımıza iş ve aş imkanı oluşturduk. Kadın ve engelli istihdamında muazzam başarıya imza attık.Tunceli'de doğa, hava ve su sporları adına hiçbir imkan yoktu. Halbuki burası eşsiz coğrafyaya sahip. 'Tunceli ekonomisi turizmle güç kazanmalı' dedik, ülkemizin ilk Rafting Eğitim Merkezi'ni Tunceli’de açtık. Türkiye Rafting Şampiyonası ve Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası’nın bu kentte düzenlenmesini sağladık. Tunceli, hazirandaki Dünya Rafting Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak."

"TUNCELİ’YE 5 MİLYAR LİRALIK KAMU YATIRIMI YAPILDI"

Varank, Munzur Nehri'nin turizmle coşması için projeler geliştirdiklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Gondollar, gezi tekneleri, sürat motoru ve su jetleriyle burayı canlandırdık. Nehir kıyısında terör sebebiyle tahrip edilen yerleri onarıp doğa, su sporları merkezleri ve at çiftliğine dönüştürdük. Bu adımlar Tunceli’yi önemli turizm rotası haline getirecek. Tunceli raftingle anılacak, Munzur gibi canlı olacak. Şimdiye kadar size sadece 18 ayı özetledim. Belediyecilik alanında ne denli ehil olduğumuza bizzat şahit olup yaşadınız. Sözle değil, icraatla bizi tanıdınız. Merkezi hükümetimiz, 17 yıl boyunca Tunceli’ye 5 milyar liralık kamu yatırımı yaptı. Ayrıca özel sektör yatırımlarını da teşvik ederek 450 milyon liralık yatırıma destek oldu, 2 binin üzerinde vatandaşımıza iş imkanı sağladı. Kalkınma Ajansımız şehrimize 27 milyon liralık yatırım yaptı. Dersim Kent Müzesi’nin ilimize kazandırılmasında Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yakın iş birliği içinde çalıştık. Cemevlerinin altyapı ve ulaşım problemlerinin giderilmesi için, il genelinde tespit ettiğimiz 9 pilot yerde 1 milyon liralık projeyi hayata geçirdik. Pertek Kalesi’nin altyapı ve üstyapı yatırımlarını üstlendik. Tunceli büyüsün ve gelişmeye devam etsin istiyoruz."

Tuncelililerin Batı'da hangi hizmetler varsa aynısını görmeyi hak ettiğini belirten Varank, "Hiçbir şehrimizi birbirinden ayırmıyoruz. 780 bin kilometrekare vatan toprağının tamamında hizmetlerimiz, eserlerimiz var. Tüm illerimiz bizim için hizmette öncelikli. Tunceli maalesef yıllarca terörle anıldı, terörle geri bırakıldı. Tunceli’yi yıllarca kendi çürümüş ideolojilerinin arka bahçesi olarak görenler bu kenti geride bıraktılar ama biz hamdolsun Tunceli’de yuvalanmış ne kadar terör unsuru varsa hepsini temizledik, temizliyoruz. Tunceli’de şu 18 ayda huzur hakim oldu." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar