TÜİK verilerine göre, son beş yılda 84 bin 462 çocuk anne oldu

TÜİK verilerine göre, son beş yılda 84 bin 462 çocuk anne oldu
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, çocuk gelinleri meclis gündemine taşıdı. TÜİK verilerine göre, Türkiye’de son beş yılda 84 bin 462 çocuk doğum yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de son beş yılda 84 bin 462 kız çocuğunun doğum yaptığı belirtildi.

‘Çocuk gelinler’i Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Erken yaşta yapılan evliliğin Anayasa’ya da aykırı olduğunu belirterek, bunun çocuk hakları açısından bakıldığında hem erkek hem de kız çocuklar için bir ihlal olduğunu ifade etti.

381 BİN 418 ÇOCUK EVLENDİ

CHP’li vekil, doğu ve güneydoğu bölgelerinde evlilik yaşının 11’e kadar düştüğünü, son 10 yılda 16-17 yaş grubunda toplam 381 bin 418 kız çocuğunun evlendiğini söyledi.

Erken yaşta yapılan evliliklerin kadınların toplumda zaten ‘eşitsiz’ olan konumunu pekiştirdiğini vurgulayan CHP’li Emir, “Erken yaşta veya zorla evlendirilen kız çocukları, aile içi şiddete ve cinsel istismara karşı savunmasızdır” dedi. Emir, konuya ilişkin Meclis araştırması talebinde bulundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar