TÜBİTAK-1001 proje yazma eğitimi semineri gerçekleştirildi

TÜBİTAK-1001 proje yazma eğitimi semineri gerçekleştirildi
Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen bir etkinlikte, "TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi ve Ön Değerlendirme" konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin'in yanı sıra Araştırma Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Bulut, Doç. Dr. Aysun Aydın ve Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

"TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi" başlıklı sunumu gerçekleştiren Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan, öncelikle Araştırma Dekanlığı'nı tanıtarak başladı. Arslan, hedeflerinin proje sayısını artırmak olduğunu ifade ederek, proje yazma sürecinin basamaklarına değindi.

aw150769-02.jpg

Proje yazmanın ilk adımının "Proje Nedir?" sorusunun cevabını bilmek olduğunu vurgulayan Arslan, proje fikrinin özgün olması, inovatif düzeyde olması ve yaygın bir etkiye sahip olması gerektiğini belirtti. İdeal bir proje hazırlama süresinin 3-6 ay olduğunu aktaran Arslan, proje özetinin hazırlanmasında projenin içeriğinin, amacının, hedeflerinin ve kapsamının açıkça anlaşılır olmasının önemine dikkat çekti.

aw150769-03.jpg

Proje hedefi ile amacının sıklıkla karıştırıldığını belirten Doç. Dr. Arslan, proje amacını "Projenin ulaşmayı hedeflediği nihai nokta" olarak tanımlayarak, hedefin ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve belirli bir zamanda gerçekleştirilebilir olması gerektiğini vurguladı.

Proje için oluşturulan ekip ve ekipmanın yanı sıra bütçe dağılımından da bahseden Arslan, proje başvurularının 18 Mart 2024 tarihine kadar devam ettiğini söyleyerek sunumunu tamamladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar