TUA duyurdu: Uluslararası Uzay İstasyonu'nda günün 2'nci deneyi

TUA duyurdu: Uluslararası Uzay İstasyonu'nda günün 2'nci deneyi
Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdiği ikinci deneyin detaylarını paylaştı

TUA'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Uzay İstasyonu'ndan dünyaya dönen mikroalg örneklerinin, 'RNA dizileme' adı verilen bir teknikle inceleneceği belirtildi. Bu önemli inceleme, mikroalglerin metabolizmalarının uzay koşullarında nasıl değiştiğini ortaya koyarak, bilim dünyasına yeni perspektifler sunacak.

Açıklamada, elde edilen bilgilerin gelecek uzay misyonlarında enerji, yem, gıda ve değerli maden kazanımı gibi uygulamalara yönelik önemli kazanımlar sağlaması bekleniyor. Deneyin, uzayda yaşam destek sistemlerini geliştirmek amacıyla mikroalgleri kullanma potansiyelini araştırdığı ve bu alglerin uzaydaki koşullara nasıl tepki verdiğini anlamayı hedeflediği vurgulandı.

Bugün gerçekleştirilen deneyin aynı zamanda, zorlu koşullarda yaşayabilen mikroalgler üzerinden kapalı sistemlerde yaşam destek üniteleri geliştirmeyi amaçlayan uzman bir deneyi içerdiği belirtildi. Deneyin, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunan Colombus Laboratuvarı'nda titizlikle gerçekleştirildiği ifade edildi.

TUA'nın bu uzay misyonuyla, Türkiye'nin uzay araştırmalarındaki başarı grafiğini artırarak, uluslararası alandaki etkinliğini güçlendirmeyi hedeflediği bildirildi. Uzayda yaşam destek sistemlerine dair elde edilen verilerin, gelecekteki uzay keşifleri ve uzayda yaşam üzerine yapılacak çalışmalara ışık tutması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar