Trabzonspor finale nasıl yükseldi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Trabzonspor finale nasıl yükseldi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçında deplasmanda Fatih Karagümrük’ü 4-0 mağlup eden Trabzonspor, finale yükseldi ve Beşiktaş’ın rakibi oldu. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

TRABZONSPOR FİNALE NASIL YÜKSELDİ?

Ankaragücü'nü Tolga Ciğerci'nin fahiş hatası sonucu Ernest Muci'nin golüyle 1-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda finalist olan Beşiktaş; 3-2'nin rövanşında Karagümrük-Trabzonspor maçının sonucunu bekliyordu..

Akyazı'daki ilk maçı kazanan Trabzonspor'da stoper hattı Batista Mendy ve Stefano Denswil'den oluşurken; orta saha kurgusundaysa Berat Özdemir, Umut Güneş ve Enis Bardhi yer aldı..

Hücum hattındaysa Edin Visca, Taxiarchis Fountas ve Paul Onuachu bulunurken; Enis Destan ile Mahmoud Trezeguet kadroda yer almadı...

İlk yarıda en ciddi atak ev sahibi Karagümrük'te Federico Ceccherini'nin kafa vuruşuyla gelirken; İtalyan yıldızın şutu az farkla auta gitti..

İkinci yarının başında Edin Visca'nın vuruşu az farkla auta giderken, Trabzonspor 54'te golü buldu..

Sağ kanattan Thomas Meunier'nin sağ ayağının dışıyla ceza sahasına gönderdiği topta Salih Dursun ve Federico Ceccherini önde yakalanınca Paul Onuachu kaleci Emre Bilgin'den hızlı davranarak ayak koydu ve bordo-mavililer 1-0 öne geçti..

Ev sahibi Karagümrük'te gol sonrası Can Keleş ve Emre Mor oyuna girerken; Kevin Lasagna ile Ryan Mendes kenara geldi..

Trabzonspor'daysa sakatlanan Paul Onuachu'nun yerine Umut Bozok oyuna girdi..

Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas; hücum etkinliğini arttırmak üzere Güven Yalçın ve Marcus Rohden'in yerlerine Marcao Vinicius ile Dimitrios Kourbelis'i sahaya sürdü ancak hemen golü de yedi..

70'inci dakikada bu kez sağ taraftan Enis Bardhi'nin yerden içeri çevirdiği topa ayak koyan Taxiarchis Fountas skoru 2-0 yaparak final yolunda Trabzonspor'un önünü açan isim oldu..

Ev sahibi Karagümrük'te Marcao Vinicius'un kafa vuruşu az farkla auta giderken, bir pozisyon sonrasında Trabzonspor farkı 3'e çıkarttı..

Karagümrük ceza sahası içinde Taxiarchis Fountas'ın sol çaprazdan vuruşu rakibi Can Keleş'in eliyle buluşunca maçın hakemi Cihan Aydın "PENALTI" dedi... Topun başına geçen Umut Bozok kaleci Emre Bilgin'in sağından meşin yuvarlağı filelere gönderince Trabzonspor 3-0'lık üstünlüğü yakaladı..

Golden sonra bordo-mavililerde Eren Elmalı ve Taxiarchis Fountas'ın yerlerine Arif Boşluk ile Joaquin Fernandez oyuna girerken; Karagümrük'teyse Tonio Teklic, Valentin Eysseric'in yerine sahadaydı..

Trabzonspor bu değişikliklerden hemen sonra bir gol daha buldu.. Sağ kanattan Edin Visca'nın rakibi Emir Tintiş'i çalımlayarak yaptığı ortaya ceza sahasının hemen ön tarafından enfes bir sol vole vuran Umut Bozok; kendisinin 2'nci Trabzonspor'un 4'üncü golünü atarken; Karadeniz temsilcisi skoru 4-0'a getirdi..

Son bölümde Trabzonspor'da Edin Visca ile Enis Bardhi'nin yerlerine Nicolas Pepe ile Mislav Orsic oyuna girerken kalan dakikalarda başka gol gelmeyince Trabzonspor Karagümrük'ü 4-0 mağlup ederek 23 Mayıs'taki finalde Beşiktaş'ın rakibi oldu...

Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın gereksiz kadro fantezisi; özellikle de sol bek olarak Emir Tintis'e forma vermesi; bütün gollerin Emir Tintis'in bölgesinden gelmesi ilginçti..

Tolunay Kafkas o bölgeye nasıl önlem almaz şaşkınlık verici..

Ayrıca kalede neden Salvatore Sirigu, ön libero pozisyonunda Marcus Rohden'in yanında neden Dimitrios Kourbelis ilk 11'de oynamadı anlamak mümkün değil..

Hele ki böylesine önemli bir maça neden Marcao Vinicius'la değil de; Kevin Lasangna-Güven Yalçın ikilisiyle başlarsınız garip..

Sonuç olarak Karagümrük hakketti ve kaybetti..

Sanıyorum ki ligde kalmayı daha ön planda tutuyorlar ancak böyle oynarlarsa Galatasaray pazar günü onları ezer geçer..

Trabzonspor ise rakibi Karagümrük'ün zaaflarını iyi değerlendirdi ve maçı kazanmayı bildi..

Küme düşen İstanbulspor'u Akyazı'da dize getireceklerdir..

Bir eleştirim de Milliyet Gazetesi'ne...

Beşiktaş'ın rakibini belirleyecek Karagümrük-Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Rövanş maçı varken; aynı saatlerde "YILIN SPORCUSU ÖDÜLLERİ GECESİ" yapmak nasıl bir zekâ pırıltısıdır(!)...

2 takıma da kalan maçlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar