Trabzon'dan sonra Katar, gözünü Palandöken'e dikti!

Trabzon'dan sonra Katar, gözünü Palandöken'e dikti!
Katar yönetmi ve Katar'lı yatırımcılar, Trabzon, Ordu ve Giresun yaylalarından sonra, Fırat suyunun kaynağı olan Erzurum Palandöken dağıyla da ilgilenmeye başladı.

Günboyu / İstanbul

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi, "Palandöken'in doğal güzelliği göz kamaştırıcı. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Katarlı girişimciler için Erzurum fevkalade bir ortam." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kente davet ettiği Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi'ye, Palandöken Kayak Merkezi ve Aziziye Termal Tesisleri başta olmak üzere ildeki tarihi ve turistik mekanları gezdirerek tanıttı.

Büyükelçi Şafi, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, kentteki tarihi ve turistik mekanlara hayran kaldığını belirterek, "Palandöken'in doğal güzelliği göz kamaştırıcı. Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Katarlı girişimciler için Erzurum fevkalade bir ortam. Böyle bir sürece katkı koymak, bizim için de büyük bir mutluluk olacak." diye konuştu.

Başkan Sekmen de Erzurum'da tarımdan hayvancılığa, turizmden spora, inşaattan çevreye birçok alanda önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Kenti yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirmeye kararlı olduklarını ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"Şehrimizde kış ve yaz sporları anlamında çok büyük potansiyeller var. Bu sebeple ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yaptık. Kış aylarında Erzurum'a dünyanın dört bir yanından turistler akın ediyor. Otellerimiz sadece kış aylarında değil, futbol kamp merkezlerimiz sayesinde yaz aylarında bile yüzde yüz doluluk oranına ulaşabiliyor. Dolayısıyla şehrimiz kış ve spor turizmi noktasında yatırımcılar için çok önemli fırsatlar barındırıyor."

Sekmen, şehrin termal turizm yönünden de zengin olduğuna dikkati çekerek, kış turizmi ile termal turizmi birbirine entegre etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

ERDOĞAN KATAR EMİRİNE TRABZON YAYLALARINI GÖSTERMİŞTİ

Trabzonspor’un yeni stadının açılışında, Tayyip Erdoğan Katar Emiri Şeyh Temim’i havaalanında uçağın merdivenine kadar giderek karşılamış ve emire 1 saat helikopter turu yaptırmıştı. Statta Katar Emiri’nin posteri Atatürk, Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın yanına asılmış, saygı duruşundan sonra Katar milli marşı okunmuştu!.

Tayyip Erdoğan stat açılışında Katar Emiri’nin karlı dağlara hayran kaldığını altını çizerek anlatmış ve “Hele hele bugün helikopterle Trabzon’un üstünde dolaşırken, kar dolu dağları dolaşırken kendisi de hayran kaldı. ‘Niye burada kayak tesisleri yapmıyorsunuz’ diye de sordu. Temenni ederim ki onlara da kavuşuruz. Onun alt yapılarını da yapmalıyız tabi. Onun için oteller yapmaya da hazır olduklarının müjdesini de ayrıca verdiler” demişti. Bu gelişmeden sonra Katarlı yatırımlara tatil köyü için izinler verilmiş ve bazı yaylalarda yatırımlara başlanmıştı.

Bu arada, bölgede, ağaç katliamı ile birlikte inşaatı devam eden Yeşil Yol Projesi'nin yabancı yatırımcılar için düzenlendiği konuşuluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar