Titanik faciasının en genç kurbanıydı: Tura neden katıldığı ortaya çıktı

Titanik faciasının en genç kurbanıydı: Tura neden katıldığı ortaya çıktı
Titanik enkazına düzenlenen turistik gezide kaybolan ekibin bulunmasının ardından denizaltında bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Feci kazada hayatını kaybedenler arasında bulunan 19 yaşındaki Süleyman Dawood'un tura katılma hikâyesi yürekleri burktu.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

1912’de ‘Tanrı bile bu gemiyi batıramaz’ denilen lüks yolcu gemisi Titanic, bir buz dağına çarptıktan sonra Kuzey Atlantik'in sularına gömülmüştü. Kazada yüzlerce kişi yaşamını yitirmişti. Titanic bu defa da enkazını keşfetmek isteyenler için mezar oldu.

OceanGate isimli şirketin 250 bin dolar karşılığında geminin enkazına düzenlediği tur bir facia oldu. İçinde OceanGate CEO’su Stockton Rush'ın yanı sıra İngiliz milyarder Hamish Harding, Fransız denizci ve kaşif PH Nargeolet ve Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Süleyman’ın yer aldığı araçtan pazar gününden beri arama çalışmaları devam ediyordu.

whatsapp-image-2023-06-23-at-08-44-24-1.jpeg

Perşembe gününe kadar oksijenlerinin yeteceği düşünülen ekibe ulaşıldı ve denizaltında bulunan 5 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Hayatını kaybedenler arasında bulunan 19 yaşındaki Süleyman Dawood’un tura katılma hikâyesi ise yürek burktu.

2023-06-20t190447z-1274102617-rc26n1aylll5-rtrmadp-3-titanic-submersible-1.jpg

BABASINI MUTLU ETMEK İSTEDİĞİ İÇİN TURA KATILMIŞ

Dawood’un halası Azmeh Dawood, Süleyman’ın yolculuktan korktuğunu aktardı. Yolculuktan korkan Süleyman, babasını memnun etmek için tura katılmış.

Azmeh Dawood, NBC News’e yeğeninin bu gezi için pek istekli olmadığını ancak genç Dawood’un, Titanik enkazı konusunda son derece tutkulu olan babasını memnun etmek zorunda hissettiğini söyledi.

Azmeh Dawood sözlerine şu şekilde devam etti: “Şahsen onları düşünerek nefes almak bile zor. Şimdiye kadar yaşadığım hiçbir deneyime benzemiyor.”

Dawood ailesi sosyal medyadan baba ve oğulun hayatlarını kaybettiğini duyurdu ve şu ifadelere yer verdi: “Sevgili oğullarımız, OceanGate’in su altında yok olan Titan denizaltısındaydı. Lütfen bu zor yas döneminde ölenlerin ruhlarını ve ailemizi dualarınızda tutmaya devam edin. Kurtarma operasyonlarında yer alan herkese gerçekten minnettarız. Yorulmak bilmeyen çabaları bu süre zarfında bize güç kaynağı oldu. Ayrıca, ihtiyaç anında yanımızda olan arkadaşlarımıza, ailemize, meslektaşlarımıza ve dünyanın her yerinden iyi dileklerde bulunanlara minnettarız. Aldığımız muazzam sevgi ve destek, bu akıl almaz kayba dayanmamıza yardım etmeye devam ediyor.”

2023-06-21t170637z-1483025099-rc29m1a6vjjf-rtrmadp-3-titanic-submersible-titan.jpg

oceangate3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar