Titanik enkazına düzenlenen dalışta 5 milyarder hayatını kaybetmişti: OceanGate şirketi tarafından şaşırtan hamle

Titanik enkazına düzenlenen dalışta 5 milyarder hayatını kaybetmişti: OceanGate şirketi tarafından şaşırtan hamle
Titanik gemisinin enkazına yapılan turistik gezide dalış yaparken patlayan ve beş kişinin ölümüne yol açan Titan adlı denizaltının sahibi OceanGate şirketi yeniden bilet satışlarına başladı.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

1912’de ‘Tanrı bile bu gemiyi batıramaz’ denilen lüks yolcu gemisi Titanic, bir buz dağına çarptıktan sonra Kuzey Atlantik'in sularına gömülmüştü. OceanGate şirketi Titanik gemisinin enkazına, Titan adlı denizaltı 18 Haziran tarihinde turistik bir gezi düzenlemişti.

Atlantik Okyanusu'na dalan Titan isimli denizaltı ile iletişim kesilmişti. Bütün arama kurtarma çalışmalarına rağmen denizaltının enkazı dört günün sonunda bulundu. İçinde bulunan beş kişi ise hayatını kaybetti.

indir-1.webp

Titanik'e denizaltı turları düzenleyen OceanGate şirketi bilet atışlarını tekrar açtı. Şirketin 2024 yılı tur programı resmi web sitesinde "Expeditions" başlığı altında mevcut.

Titanik enkazına düzenlenecek turistik gezilere katılmak isteyenler 12-20 Haziran ve 21-29 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek iki sefer arasından seçim yapabilecekler.

Bilet fiyatları ise 250.000 dolar olarak listelenmekte.

download-001.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar