Tiny House nedir? Tiny House kaç yıl dayanır? Tiny House'un boyutu ne kadar?

Tiny House nedir? Tiny House kaç yıl dayanır? Tiny House'un boyutu ne kadar?
Türkiye'nin zincir marketlerinde satışa çıkan Tiny House insanların dikkatini çekti. Birçok insan internette Tiny House'un özelliklerini araştırıyor. Peki Tiny House nedir? Tiny House kaç yıl dayanır? Tiny House'un boyutu ne kadar?

Tiny House nedir?

Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerden birinde Tiny House satılacağı açıklandı. Bu haberin ardından birçok kişi Tiny House'un ne olduğunu ve özelliklerini araştırmaya başladı. Peki Tiny House nedir? Tiny House kaç yıl dayanır? Tiny House'un boyutu ne kadar?

TİNY HOUSE NEDİR?

Tiny House 2008 yılında başlayan bir ev tasarımı akımıdır. 2008-2012 yılları arasında yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle batı ülkelerinde ortaya çıkan bu akım günümüzde popüler bir hale geldi. Ev kirasına ciddi miktarlarda para ödemek yerine insanlar daha az masraflı bu taşınabilir evleri tercih ediyor.

TİNY HOUSE'UN ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Tiny House'lar genellikle 10 ile 30 metrekare arasında değişen boyutlarda tasarlanır ve 3 bin 500 kg'a kadar taşıma kapasitesine sahiptir. Tiny House'ların büyük bir bölümü tekerlekli ve plakalı bir yapıya sahiptir. Yani aslında Tiny House'ları karavanlara benzetmek yanlış olmayacaktır. Ruhsatlı, plakalı olmasından dolayı da Tiny House'lar yaşan olarak taşınabilirler.

Tiny House'ların içinde küçük bir yaşam alanı bulunmaktadır. Bu alanın içerisinde uyku bölümü, banyo, mutfak yer almaktadır.

Tiny House'ların fiyatları büyüklüğüne ve kullanılan malzemeye göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca evin tasarımı ve iç özelliklerine göre de Tiny House'ların fiyatları değişmektedir.

İçinde yaşam alanı, yatak odası, mutfak ve banyo gibi temel ihtiyaçları karşılayacak tüm alanlar bulunur. Tiny House'lar genellikle tekerlekli ve taşınabilir olduğundan, elektrik bağlantısı yapılabilir ve bu evlerde modern yaşam konforunu sağlayacak elektrik sistemleri bulunabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar