Time dergisinin yeni editörü...

Time dergisinin yeni editörü...
Dünyaca ünlü yıldız Angelina Jolie, Time dergisinin yeni editörü oldu. Jolie, ilk yazılarından biri olarak dergide insan hakları ve kadın hakları konuları ile ilgili yazı yazdı.

Time dergisinin yeni editörü...

NTV'nin haberine göre, genel yayın yönetmeni Edward Felsenthal'ın onayıyla Time dergisine katkı sağlayan editörler listesinde yer almaya hazırlanan Angelina Jolie, insan hakları ve kadın hakları gibi konularda çalışmalara imza atacak. 

Jolie, 11 Yıldır Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nde (UNHCR) iyilik elçiliği görevini üstleniyor.

Bu iş birliğinin ilk sinyallerini geçtiğimiz nisan ayında Time dergisi için kaleme aldığı yazıyla veren Hollywood yıldızı, yazısında Afganistan'da sağlanan barışta kadınların oynadığı önemli rolden bahsetmişti. 

Jolie, 20 Haziran Dünya Mülteci Günü'ne özel olarak Time dergisinde mülteci kriziyle ilgili bir yazı kaleme aldı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi olan 44 yaşındaki oyuncu şu satılara yer verdi: Neden içinde bulunduğumuz zaman diliminde mülteci sözcüğü negatif bir çağrışımda bulunuyor?

Jolie'nin yazısının devamında şunları kaydetti:

"Mülteciler, şiddet, savaş ya da zulüm nedeniyle ülkelerinden kaçmaları için zorlandı. Muhacirlerse, çoğunlukla hayat kalitelerini artırmak için yer değiştirmeyi seçti. Bazı liderler mülteci ve muhacir terimlerini kasten birbirinin yerine geçecek şekilde korkuyu artıran düşmanca ifadelerle kullanıyor. Herkes saygınlığı ve eşit muameleyi hak eder."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar