Ticarette milli paramızı kullanmalıyız

Ticarette milli paramızı kullanmalıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Ülkelerimiz arasındaki ticarette artık milli para birimlerimizi kullanmanın yolunu açabildiğimiz takdirde D-8 tarihinde bir devrime imza atmış olacağız. Kur baskısı altında ekonomimizi eritmeye gerek yok." dedi.

Ticarette milli paramızı kullanmalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, misafirleri "İstanbul'a hoşgeldiniz." diyerek selamladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bangladeş'ten ne kadar yük alabiliriz?

Üç kıtada temsil edilen D-8 Teşkilatı'nın 7 saygın üyesini, kıtaları, kültürleri, gönülleri birleştiren yedi tepeli İstanbul'da misafir etmekten bahtiyarlık duyduğunu dile getiren Erdoğan, "1997 yılının kasvetli atmosferinde D-8'in kuruluşuna liderlik eden merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı rahmetle tazimle yadediyor, Rabbim mekanını cennet eylesin diyorum." diye konuştu. 

Geride kalan 20 yılda D-8'e hizmet eden, büyümesi, güçlenmesi için gayret gösterenlere de teşekkür eden Erdoğan, "Küresel ve bölgesel gelişmeler bağlamında, oldukça sancılı bir dönemde icra ettiğimiz toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah bugün hep birlikte gündemimizdeki başlıkları ele alacak, geçmişin muhasebesi yanında, geleceğin yol haritasını da birlikte çıkaracağız. Niyetimiz hayır, inşallah akıbetimiz de hayır olacaktır. Allah'tan yolumuzu, bahtımızı açık etmesini, gayretlerimizi hayra tebdil etmesini niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Neredeyse her on yılda bir tekrarlanan ekonomik krizlerle bugünlere geldik. Bu kadar üretimin, bu kadar zenginliğin olduğu bir dünyada hala Afrika'daki kardeşlerimiz en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor. Küresel adaletsizlik, azalmak yerine daha da arttı. Terör tehdidinin sınır, mesafe tanımadan yaygınlaştığı, buna rağmen 'iyi terörist, kötü terörist' ayrımına gidildiği sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bunun yanında birileri kasıtlı bir şekilde İslam ile terörizmi, Müslümanlarla teröristi özdeşleştirmeye çalışıyor. Boko Haram gibi, DEAŞ, FETÖ, Eş-Şebab gibi katil sürülerinin işlediği cinayetleri İslam düşmanlıklarına malzeme yapıyorlar."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar