TFF Tahkim Kurulu'ndan Ali Koç ve Dursun Özbek cezalarına ilişkin yeni karar

TFF Tahkim Kurulu'ndan Ali Koç ve Dursun Özbek cezalarına ilişkin yeni karar
Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hakkında verilen cezalarda indirime gidildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a verilen cezalarda indirim kararı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kulüp internet sitelerinde yer alan sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 350 bin lira para cezasına çarptırılan Dursun Özbek ve Ali Koç'un itirazlarını değerlendirdi.

Kurul, Dursun Özbek ve Ali Koç'un cezalarını 30 gün hak mahrumiyeti ve 250 bin lira olarak revize etti. Ancak Ali Koç'un 9 Kasım tarihinde Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından yaptığı açıklamalar sebebiyle verilen 45 gün hak mahrumiyeti ve 350 bin lira para cezasını onayladı.

Ayrıca, her iki kulübe 17 Kasım tarihinde internet sitelerinde yer alan sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle verilen 600 bin lira para cezasını onayladı. Fenerbahçe Kulübü'nün 28 Kasım tarihinde internet sitesinde yayınlanan haberin sportmenliğe aykırılığı nedeniyle verilen 400 bin lira para cezasını da onayladı.

Tahkim Kurulu aynı zamanda, Fatih Karagümrük Kulübü ve başkanı Süleyman Hurma ile kulübün teknik sorumlusu Atılay Canel'in aldığı cezalara karşı yapılan itirazları inceledi. Fenerbahçe müsabakası sonrası sosyal medya hesabından yapılan paylaşım sebebiyle Fatih Karagümrük Kulübü'ne verilen 400 bin lira para cezasını onaylarken, aynı müsabaka sonrası başkan Süleyman Hurma'nın sosyal medya paylaşımı sebebiyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 100 bin lira para cezası ile kulübün teknik sorumlusu Atılay Canel'in müsabaka sonrası yayıncı kuruluşa verdiği röportajdaki açıklamaları nedeniyle 200 bin lira para cezasını da onayladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar