Tesla'nın karı ilk çeyrekte yarıdan fazla düştü

Tesla'nın karı ilk çeyrekte yarıdan fazla düştü
Tesla, yılın ilk çeyreğine ilişkin ekonomik büyüme verilerini yayımladı.

Tesla'nın net karı, küresel çapta düşen satışlar ve fiyat indirimlerinin etkisiyle bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 55 oranında azalarak 1,1 milyar dolara düştü.

Şirketin bu yılın ilk çeyreğine ait bilançosu açıklandı. Buna göre, geliri geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 9 oranında azalarak 21,3 milyar dolara geriledi. Tesla'nın 2023'ün ilk çeyreğinde 23,3 milyar dolar geliri bulunuyordu. Artan rekabet ve elektrikli araçlara olan talebin yavaşlamasıyla düşüş yaşayan şirketin geliri, piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Elektrikli otomobil üreticisinin net karı da yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 55 azalarak 1,1 milyar dolara düştü. Geçen yılın aynı döneminde Tesla'nın net karı 2,5 milyar dolardı.

Tesla, 2024'ün ilk çeyreğinde küresel çapta 433,371 otomobil üretti ve 386,810 aracı teslim etti. Araç üretimi yüzde 2 azalırken, teslimat sayısı yüzde 9 oranında azaldı.

Tesla'nın yaptığı açıklamada, birçok otomobil üreticisinin elektrikli araçlar yerine hibritlere öncelik vermesi nedeniyle küresel elektrikli araç satışlarının baskı altında kalmaya devam ettiği belirtildi. Şirket, gelecek büyümesine yönelik yatırım yaparken aynı zamanda maliyet düşürme çalışmaları da gerçekleştirdiğini vurguladı.

Tesla'nın geleceğin sadece elektrikli değil aynı zamanda otonom araçlarla da şekilleneceğini vurgulayan açıklamasında, yeni ve daha uygun fiyatlı ürünler sunmak için mevcut fabrikalardan ve üretim hatlarından faydalanma stratejisinin de ön plana çıktığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar