Tesla, kendi şirketini hackleyenlere 9 milyon TL ödül verdi!

Tesla, kendi şirketini hackleyenlere 9 milyon TL ödül verdi!
Tesla, Japonya'da düzenlenen bir bilgisayar korsanlığı yarışmasında ödül verdi. Olayla ilgili detaylar şöyle...

Son yıllarda teknoloji, büyük ölçüde gelişti ve bu özellikle yapay zeka alanında önemli ilerlemeler kaydedildi. Ancak, bu gelişmelerle birlikte siber saldırılar için de yeni yöntemler keşfedildi. Ancak teknoloji şirketleri bu duruma sessiz kalmıyorlar. Özellikle güvenlik konusunda titiz davranan şirketlerden biri de Tesla.

Tesla, güvenlik önlemlerine büyük önem vererek, beyaz şapkalı hackerlarla iş birliği yaparak sistemlerini güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak, elektrikli otomobil devi, kendilerini hackleyen bilgisayar korsanlarına 295 bin dolarlık bir ödül verdi. İşte detaylar…

.jpg

TESLA YARIŞMAYA KATILDI...

Trend Micro şirketine bağlı Zero Day Initiative ekibi tarafından her yıl düzenlenen bilgisayar korsanlığı yarışması Pwn2Own, bu yılın 24-26 Ocak tarihlerinde Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleşti. Otomotiv sektöründen birçok şirketin katıldığı bu önemli yarışmaya Tesla da dahil oldu ve şirket, bilgisayar korsanlarına büyük ödüller sundu.

Tesla, bilgi-eğlence sistemini ve şarj istasyonlarını bilgisayar korsanlarının hedefi haline getirdi. Akabinde yarışmanın ilk gününde Synacktiv adlı bir ekip, Tesla’nın bilgi-eğlence sistemini başarılı bir şekilde hackledi. Bunun üzerine şirket, 100 bin dolar ödül verdi.

23.webp

TESLA 295 BİN ÖDÜL VERDİ!

Tesla, bilgi-eğlence sistemini ve şarj istasyonlarını bilgisayar korsanlarının hedefi haline getirdi. Yarışmanın ilk gününde, Synacktiv adlı bir ekip, Tesla'nın bilgi-eğlence sistemini başarılı bir şekilde hackledi ve bunun üzerine şirket, 100 bin dolar ödül verdi.

Aynı ekip, ayrıca Ubiquiti Connect EV İstasyonu ve JuiceBox 40 Akıllı EV Şarj İstasyonunu da başarılı bir şekilde hackleyerek ek olarak 120 bin dolar daha kazandı. Birkaç başka hackleme daha yapan grup, gün sonunda Tesla'dan toplamda 295 bin dolar ödül alarak evine döndü. Synacktiv ekibi, geçtiğimiz yıl da Tesla'yı hackleyip 100 bin dolar ödül kazanmıştı. Bu bağlamda, grubun adı Tesla ile birlikte anılan önemli isimlerden biri haline geldi.

Tesla da dahil olmak üzere birçok otomotiv şirketi, bilgisayar korsanları yarışması sayesinde milyonlarca dolar zarara yol açabilecek potansiyel açıkları sadece birkaç yüz bin dolarlık ödül vererek çözüyor. Bir sonraki bilgisayar korsanlığı yarışması ise merakla bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar