Tesla Cybertruck Küresel Genişlemeye Hazırlanıyor: Türkiye Pazarında Yer Alacak mı?

Tesla Cybertruck Küresel Genişlemeye Hazırlanıyor: Türkiye Pazarında Yer Alacak mı?
Tesla Cybertruck Türkiye için ne zaman çıkış yapacak? Tesla'nın dünya çapında tanıtmayı planladığı yeni elektrikli aracı dünyaya yayılacağı söylentileri dolaşıyor.

Shift Delete'den Ömer Dursun'un aktardığına göre; Tesla'nın heyecanla beklenen elektrikli pickup modeli Cybertruck'ı, küresel pazarda satışa sunma planları gündemde. İddialara göre, Tesla öncelikle Çin pazarını hedefleyerek, bu alanda yerel rakiplerinden önce harekete geçmeyi amaçlıyor. Peki Tesla'nın 'efsanevi' Cybertruck modeli Türkiye'ye ne zaman giriş yapacak? İşte detaylar...

2019 yılında ilk kez tanıtılan Tesla Cybertruck, yaklaşık dört yıllık bir geliştirme sürecinin ardından nihayet Gigafactory Texas fabrikasında seri üretime başladı. Kasım ayı itibariyle ABD'deki müşterilere sevkiyatlar başladı.

Tesla'nın küresel pazarlara açılma planları doğrultusunda, kaynaklar şirketin Cybertruck'ı özellikle Çin pazarına sunma niyetinde olduğunu belirtiyor. Çin'deki kamyon ve SUV satışlarındaki hızlı büyüme, Tesla'nın pazar trendlerine ayak uydurmasına olanak tanıyabilir.

000000.jpg

Cybertruck, ABD'de bu yıl piyasaya sürüldü ve fütüristik tasarımı ile dikkat çekiyor. Arkadan itişli, dört tekerlekten çekişli çift ve üç motorlu versiyonları, 40 bin dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyor. Üç motorlu versiyonun iddia edilen 3 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilmesi, elektrikli bir pickup için etkileyici bir performans sunuyor.

TESLA CYBERTRUCK TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Tesla'nın Türkiye pazarına Cybertruck'ı getirip getirmeyeceği şu an için belirsiz. Ancak, şirketin öncelikli olarak daha büyük pazarlara odaklandığı düşünüldüğünde, Türkiye'ye gelme zamanı ile ilgili kesin bilgiler bulunmamaktadır.

00-001.jpg

Çin pazarında hangi konfigürasyonların sunulacağı henüz net değil. Ancak, ülkedeki üretimle birlikte Cybertruck'ın Çin'de daha erişilebilir bir fiyatla sunulma olasılığı artabilir. Tesla, şu anda Gigafactory Shanghai'de Model 3 ve Model Y üretimini gerçekleştirmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar