Terim’den sonra goller arttı

Terim’den sonra goller arttı
Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta maçında Atiker Konyaspor'u 2-1 yenerek liderliğini sürdüren Galatasaray, performansıyla göz dolduruyor.

Terim’den sonra goller arttı

Yusuf POLAT / Günboyu

Fenerbahçe 2005-2006 sezonunun 25 haftalık bölümünde 64 gol atarken bir sonraki sezonlarda bu periyotta en fazla skor üreten takım Galatasaray oldu.

Sarı-kırmızılı takım bu sezon gol yollarındaki başarılı performansıyla şampiyonluk yarışındaki rakipleri Beşiktaş, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe'ye fark attı. Cimbom, ligde ikinci sırada yer alan Beşiktaş'tan 14, üçüncü sıradaki Medipol Başakşehir'den 16, dördüncü Fenerbahçe'den de 12 kez fazla ağları havalandırdı.

Gomis attı cimbom coştu

Sarı kırmızılılar, Süper Lig'de 18 sezon sonra 25. haftada 60 gol barajını aştı. Galatasaray, ligde şampiyonluğa ulaştığı 1998-1999 sezonunda 25. haftayı 65 golle geçmişti. Teknik direktörlük koltuğuna Terim'in oturmasıyla Galatasaray'ın gol oranın önemli bir artış oldu. Sezona başladığı Hırvat teknik adam Igor Tudor ile çıktığı 16 maçta 34 gol atan cimbom, Fatih Terim yönetimindeki 9 müsabakada 27 kez ağları sarstı. Tudor yönetiminde maç başına 2,1 gol ortalamasıyla oynayan sarı kırmızılı ekip, Terim ile maç başına 3 gol ortalaması tutturdu. Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'deki skorer performansında Fransız golcü Bafetimbi Gomis’in de katkısı çok büyük. Kariyerinin en skorer sezonunu yaşayan fransız yıldız, sarı-kırmızılı takım ile ligde forma giydiği 24 maçta 25 kez fileleri sarstı. Fransız futbolcu, sarı-kırmızılı takımın bu sezon ligdeki gollerinin yüzde 41'ini tek başına kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar