Teleferik faciası sabotaj mı? Yetkili isimden kafa karıştıran açıklama

Teleferik faciası sabotaj mı? Yetkili isimden kafa karıştıran açıklama
Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 8 kişinin yaralandığı teleferik faciasına ilişkin ortaya atılan iddia kafaları karıştırdı.

Bayramda Antalya’da meydana gelen teleferik faciasının ardından yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Feci kazaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda gerekli bakımların eksik yapıldığı vurgulanmıştı.

Olaya ilişkin dikkat çeken bir açıklama da Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca’dan geldi.

Teleferik kazası ile ilgili yeni gelişme! - Bursa Hayat Gazetesi

"SABOTAJ MÜMKÜN"

Sabotaj iddialarına ilişkin konuşan Atmaca “Her türlü şey sabotaja açıktır. O cıvataları biri gevşetir mi, bu her yerde mümkün. Bu şu anda tamamen farazi bir şey. Bulgu var mı, yok. O kısmı kriminal boyuta giriyor” dedi.

Antalya'da teleferik kazası: 1 ölü, 17 yaralı

Denetim yapan firmaların denetim karşılığında bir ücret aldığına dikkati çeken Atmaca bu denetimlerin özellikle kamuya bırakılması gerektiğinin altını çizdi.

Antalya'daki teleferik kazasında mahsur kalanların tamamı kurtarıldı - Son Dakika Haberleri

Facianın gerçek sebebinin biraz zaman alacağını söyleyen Elektik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat ise şöyle konuştu:

Teleferik gibi tesislerin bakımlarının ve kontrollerinin TS EN 1709 standardına göre yapılması gerekmektedir. Bu standartta tüm aksamlar ile ilgili kontroller belirtilmiştir. Bu tesislerin aylık rutin bakımları dışında imalatçı firmanın belirlemiş olduğu dönemlerde yıllık ağır bakımları da yapılmalıdır. Hatta tesisin her gün çalışma öncesi ön kontrollerinin tesis operatörleri tarafından yapılması gerekmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar