Teknoloji Yıldızları Seçmelerine büyük katılım

Teknoloji Yıldızları Seçmelerine büyük katılım
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı Proje Seçmelerine 2 bin öğrenci katıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın (T3 Vakfı) İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ortaklaşa yürüttüğü Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı Proje Seçmelerine 2 bin öğrenci katıldı.

Lise ve ortaokul öğrencilerinin kabul edileceği programın ilk aşaması olan yazılı sınava katılan 30 bin öğrenciden başarılı olan 2 bin öğrenci proje seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte öğrenciler atık malzemeler kullanarak Mars yüzeyinde görev yapan bir araç ve bir cep telefonu uygulaması tasarladılar.

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı hakkında bilgi veren Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, programa seçilen öğrencilere 36 ay süreli teknoloji eğitimleri sunduklarını belirtti.

Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Robotik, kodlama, nesnelerin interneti, siber güvenlik, yapay zeka, enerji teknolojileri ve tasarım eğitimleriyle geçen ilk 18 ayda öğrencilerin ilgi alanları ve yeteneklerini belirlenecek. Sonraki 18 ayda ise yıldız öğrenciler uluslararası teknoloji yarışmalarına katılacak takımlarda yerlerini alacaklar. Geçen yılki seçmelerimizde 16bin öğrenci arasından 430 öğrenci seçerek programımızı başlattık. Bu yıl ise 30 bin öğrenci arasından 1100 öğrenci daha seçeceğiz. Özel yetenekli gençleri tespit ederek onları bu alanlarda desteklemeyi amaçlıyoruz. Türkiye'nin bu alanlarda büyük adımlar atmasının yolu insan kaynağını çok küçük yaşlardan itibaren desteklemekten geçiyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar