Teknoloji devlerinden yapay zeka hamlesi: Güçlerini birleştirdiler

Teknoloji devlerinden yapay zeka hamlesi: Güçlerini birleştirdiler
Teknoloji dünyasının önde gelen isimleri, bu yıl düzenlenecek seçimlerde yapay zekanın aldatıcı kullanımına karşı bir araya gelme sözü verdi.

Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok ve X gibi 20 teknoloji devi, dünya genelinde yapay zeka tarafından üretilen aldatıcı içeriklerin tespiti ve önlenmesi için iş birliği yapacaklarını duyurdu.

Yapılan ortak açıklamada, 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda (MSC 2024) bu konuda bir anlaşma imzalandığı belirtildi. Bu anlaşma ile teknoloji şirketleri, 40'tan fazla ülkede 4 milyardan fazla seçmenin oy kullanacağı seçimlerde yapay zekanın zararlı etkilerini engellemeye odaklanacaklarını beyan etti.

Açıklamada, bu 20 teknoloji şirketinin zararlı yapay zeka içeriklerini tespit ederek bunlara karşı koymak için ortak bir çaba sarf edeceklerine vurgu yapıldı. "2024 Seçimlerinde Yapay Zekanın Yanıltıcı Kullanımıyla Mücadeleye Yönelik Teknoloji Anlaşması"nın imzalandığı belirtilerek, bu anlaşmanın seçmenleri aldatıcı yapay zeka içeriklerinden korumak için bir dizi taahhüt içerdiği ifade edildi.

Açıklamada, çevrim içi toplulukları zararlı yapay zeka içeriklerine karşı korumaya yönelik önemli bir adım atıldığına dikkat çekilerek, Adobe, Amazon, Anthropic, Arm, ElevenLabs, Google, IBM, Inflection AI, LinkedIn, McAfee, Meta, Microsoft, Nota, OpenAI, Snap, Stability AI, TikTok, Trend Micro, Truepic ve X'in bu anlaşmayı imzalayan şirketler olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar