TCMB Başkanı Uysal'dan açıklama

TCMB Başkanı Uysal'dan açıklama
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, para politikası ile ilgili önemli açıklamada bulunarak "Rezervlerimizi güçlendirmek için mevcut araçlarımızda revizyona gidebiliriz." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Murat Uysal önemli açıklamalar yaptı. Uysal, yaptığı açıklamasında "Sağlıklı ve kapsayıcı bir büyüme fiyat istikrarının sürdürülebilirliğini güçlendirir" diyerek "Rezervlerimizi güçlendirmek için mevcut araçlarımızda revizyona gidebiliriz" ifadesini kullandı.

"Para politikası süreçlerinin tasarımında, makroekonomik göstergelerin tamamını dikkate alan veri odaklı bir yaklaşım ile hareket edeceğiz." açıklamasında bulunan Merkez Bankası Başkanı Uysal, "Kurumsal şeffaflığımızı artırmaya ve politika iletişimimizi güçlendirmeye yönelik bazı iyileştirme adımlarının üzerinde çalışıyoruz. Enflasyon görünümünü etkileyen bütün faktörleri yakından izleyerek, gerek beklentiler gerekse kendi projeksiyonlarımızı dikkate alan makul bir reel getirinin korunduğu bir çerçeveyi esas alacağız." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar