TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Kısmen başarılı olduk

TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Kısmen başarılı olduk
Aldığı zamansız faiz kararları ile Türk lirasının zayıflamasına ve doların yeni rekorlar kırmasına neden olan TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'dan başarılı olduk açıklaması geldi.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI'NDAN HAYRETE DÜŞÜREN 'BAŞARI' AÇIKLAMASI

Türkiye''de vatandaşın katlandığı ekonomik kriz etkisini azaltmadan sürerken ekonomi yönetiminden hayrete düşürecek açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis toplantısında "Ucuz kredilerle döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde" açıklamasında bulunmuştu. Tartışmalı sözlerinin ardından Başkan Kavcıoğlu bugün TOBB Sektör Meclisleri İstişare Toplantısında konuştu. Kavcıoğlu, reeskont kredilerine dikkat çekti.

Türkiye''nin salgın döneminde başarılı olduğunu vurgulayan Kavcıoğlu, "Ülkemiz güçlü bir reel ekonomik performans sergilemiştir. birçok ülkede iktisadi faaliyet gerilemiş ve pek çok ekonomide büyüme sıfıra yakın bir seyir izlemiştir" ifadelerini kullandı.

Kavcıoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

"Net ihracatın, büyümeye son 5 çeyrek boyunca arka arkaya pozitif katkı sağladığı görülmektedir. Mayıs ayı itibarıyla toplam istihdam edilen kişi sayısı 30,8 milyon ile tarihsel yüksek seviyeye ulaşmıştır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar