Tatvan'da Gazeteci Sinan Aygül'e başkanın korumalarından saldırı

Tatvan'da Gazeteci Sinan Aygül'e başkanın korumalarından saldırı
Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları tarafından saldırıya uğradığını duyurdu. Aygül, korumaların "Bir daha Başkan hakkında yazarsan geberirsin." dediğini belirtti.

Selahattin Demirel / Günboyu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde gazetecilik yapan Sinan Aygül saldırıya uğradı. Olayı sosyal medya hesabından duyuran Aygül, silahlı kişilerin kendisine saldırdığını açıkladı. Aygül, kendisine saldıranların AKP'li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Geylani'nin korumaları olduğunu iddia etti.

"BAŞKAN HAKKINDA YAZARSAN GEBERİRSİN"

Aygül, aldığı darbelerle yara ve kan içinde kalan başının ve yüzünün fotoğraflarını eklediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Biraz önce Tatvan'da belediye başkanı Mehmet Emin Geylaninin silahlı korumalarının saldırısına uğradım. Belediyeye ait araçtan inerek saldıran şahıslar arkamdan kafama vurduktan sonra küfredek 'Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin' diye tehditler ettiler. Tatvan Devlet Hastanesine götürülüyorum."

sayg.jpg

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Gazeteci Aygül'ün hesabından yapılan yeni paylaşımda olayın güvenlik kamerası görüntüleri paylaşılarak şu ifadeler kullanıldı.

"Gazeteci Sinan Aygül'e saldırı anının güvenlik kamerası görüntüleri. Aygül diş çekiminden çıkarken Adalet Plaza önünde daha önce kendisini takip eden Tatvan Belediye Başkanı Emin Geylani'nin korumaları olan Polis memuru Engin Kaplan ve diğer boksör koruması Yücel Baysali Aygül'e arkadan habersizce saldırdılar. Aldığı anestesi ve darbenin etkisiyle dengesini kaybeden Aygül'e Yücel Baysali saldırırken polis memuru olan koruma Engin Kaplan ise ayırmaya çalışan vatandaşları silahla müdahale ederek ayırmalarını engelliyor. Tatvan Devlet Hastanesinde tedavi altında olan Aygül’ün elmacık kemiği ve kafatasında meydana gelen kırıklar yüzünden Van ya da Diyarbakır'a sevki bekleniyor."

sa1.jpg

BAŞKAN GEYLANİ'DEN AÇIKLAMA

Gelişme sonrası Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani sosyal medya hesabı üzerinden olayla ilgili açıklamada bulundu.

Konuyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirten Geylani, adı geçen personel hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün yaşanan talihsiz olay ile hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Yaşanan olay, şahıslar arasında yaşanan tasvip etmediğmiz bir tartışmadan kaynaklanmıştır. Sinan Aygüle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayda ismi geçen Belediye personeli ile ilgili de idari soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz."

m2.jpg

BİR AÇIKLAMA DAHA: "TEKRAR KINIYORUM"

Başkan Geylani, bu paylaşımının ardından yeni bir açıklamada bulunarak şunları belirtti:

"Yaşanan olaydan haberdar olduğum anda hemen ardından Sinan Aygül'ü arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim.

Olayın yakından takipçisi olacağımızı tekrar ilettik. Yaşanan bu olayı tekrar kınıyorum."

m1.jpg

BAŞKAN DUYURDU: PERSONEL AÇIĞA ALINDI

Geylani, son açıklamasında ise olaya karışan personelin açığa alındığını duyurarak şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Tatvan'da yaşanan olay bizleri derinden üzmüştür. Yaşanan talihsiz olay ile ilgili Belediye personelimiz Yücel Baysali açığa alınmıştır. Olayın bizzat takipçisiyim. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur…"

geylan.jpg

BİTLİS VALİLİĞİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili Bitlis Valiliği de bir açıklama yaparak bugün saat 15.15 sıralarında Tatvan'ın Kültür Mahallesi Şeyhmuz Zırhlı Sokak'ta kavga ihbarı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İhbarın incelenmesi neticesinde, Tatvan'da gazetecilik yapan Sinan Aygül'ün darbedilmesiyle sonuçlanan olaya karışan Tatvan Belediyesi çalışanı Y.B. ile olayın önlenmesinde kusurlu olduğu değerlendirilen, polislik mesleğiyle bağdaşmayacak davranışlarda bulunan polis memuru E.K. hakkında derhal adli ve idari soruşturma başlatılarak, polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma titizlikle yürütülmektedir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar