Tarihi eserleri Yunanistan'a kaçıracaklardı

Tarihi eserleri Yunanistan'a kaçıracaklardı
Muğla'da jandarmanın yol kontrolünde ele geçirdiği 17 ile 19. yüzyıllar arasına tarihlendirilen objelerin, Datça üzerinden Yunanistan'a kaçırılmasının planlandığı bildirildi.

Tarihi eserleri Yunanistan'a kaçıracaklardı

Muğla'da, jandarma ekiplerinin yol kontrolünde ele geçirilen, 17 ile 19. yüzyıllar arası döneme ait tarihi eserlerin, Datça üzerinden Yunanistan'a kaçırılmasının planlandığı belirtildi.

Muğla Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Muğla-Antalya karayolu Gülağzı mevkisinde geçtiğimiz günlerde yapılan yol kontrolünde, bir otomobilin bagajında, bez parçalarına sarılı "Hazreti İsa" ve "haç" figürleri bulunan 4 obje ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, objeler incelenmek üzere Muğla Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Eserlerin tamamının 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında taşınır kültür varlığı niteliği taşıdığı ve alınıp satılmasının, yurt dışına çıkarılmasının yasak olduğu vurgulandı.

Bakır ve pirinçten yapıldığı ve zamanla aşındığı da belirtilen eserlerin, Datça üzerinden Yunanistan'a kaçırılmasının planlandığının anlaşıldığı kaydedildi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar