Tarihi camiyi Ramazan ayı ve bayramda 37 bin 913 kişi ziyaret etti

Tarihi camiyi Ramazan ayı ve bayramda 37 bin 913 kişi ziyaret etti
Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Eşrefoğlu Camii, Ramazan ayı ve bayram tatil günleri boyunca 37,913 kişi tarafından ziyaret edildi.

Eşrefoğlu Camii'nin ziyaretçi istatistikleri, Ramazan ayı ve ardından gelen 9 günlük bayram tatili süresince belirlendi. Cami, günlük ortalama bin 53 ziyaretçiyle yoğun ilgi gördü ve ziyaretçi trafiği en yoğun gününde 3 bin 854 kişiye ulaştı. Hafta içi ziyaretçi sayısı 23 bin 663 iken, hafta sonlarında ise 14 bin 250 kişi camiyi ziyaret etti. Kadir Gecesi'nde 2 bin 633 kişi camiyi ziyaret ederken, 9 günlük bayram tatili süresince bu rakam 19 bin 828'e yükseldi.

Tarihi Eşrefoğlu Camii'nin ziyaretçi istatistikleri, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Beyşehir İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ali Akkanat Turizm Fakültesi tarafından camiye yerleştirilen dijital ölçüm cihazı aracılığıyla belirleniyor. Bu ölçüm cihazı sayesinde camiye gelen ziyaretçilerin sayısı aylık, haftalık ve günlük olarak kaydedilebiliyor. Tarihi camideki ölçüm cihazı, 2022 yılının Temmuz ayından bu yana ziyaretçi sayılarını belirlemek için kullanılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar