Tarihi Artuklu Hamamı taşındı

Tarihi Artuklu Hamamı taşındı
Batman'ın Hasankeyf ilçesindeki, ağırlığı bin 500 ton olan Artuklu Hamamı'nın, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'ndaki yeni yerine taşınma işlemi tamamlandı.

Tarihi Artuklu Hamamı taşındı

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bin 500 ton ağırlığındaki Artuklu Hamamı, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'ndaki yerine taşındı.

Artuklu Hamamı'nın, saat 05.00'te başlayan, 256 tekerlekli "SPMT" aracıyla gerçekleştirilen yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki yeni yerine taşınma işlemi tamamlandı.

Törene katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşıma işlemini gerçekleştiren SPMT aracını yaklaşık beş metre kullandı.

Bakan Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 24 Haziran'da yeni bir sisteme geçtiğini anımsatarak, böylece daha dinamik, esnek ve güzel bir hükümet sisteminin getirildiğini söyledi.

Ilısu Barajı'nın Türkiye'nin 2023 hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan Pakdemirli, "Burada çok güzel yerler kurulmuş, eskiye oranla çok daha iyi bir yerleşim yerimiz var. Bundan sonra ekonomiye çok büyük katkılar da sağlayacaktır. Ilısu Barajı, elektrik üretiminde Türkiye'nin dördüncü barajı olacak. Proje kapsamında tarihi güzelliklerimizi, miraslarımızı taşıyoruz. Tarihini bilmeyen, geleceğini tayin edemez." dedi.

"YILLIK 2 MİLYAR LİRA ELEKTRİK KATKISI OLACAK"

Pakdemirli, geçen yıl Zeynel Bey Türbesi'nin taşındığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce Zeynel Bey Türbesi'ni taşıdık, bugün de Artuklu Hamamı'nı taşıyoruz. Bu taşımalar ile dünyaya örnek bir koruma yapıyoruz. Maliyeti 12 milyar lira olan bu projenin önceliği, bölge insanına hizmettir. Yıllık 2 milyar lira elektrik katkısı olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla temmuz ayında barajın bir kapağını kapattık, su tutmaya başladık. İkinci kapağı da taşıma ve yerleşme çalışmaları tamamlandıktan sonra kapatıp, su tutmaya başlayacağız."

Projede birinci önceliğin, tarihin korunması olduğuna işaret eden Pakdemirli, "İnanılmaz bir tarihi zenginliğe sahibiz. Bu tarihi korumak hem devletimizin hem de milletimizin görevidir. Bu şiarla hareket edip, buradaki korumayı maksimum seviyede sağlamalıyız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar