Taksim soruşturmasında 12 tutuklama talebi

Taksim soruşturmasında 12 tutuklama talebi
Anayasa Mahkemesi'nin kararına dayanarak 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen göstericilerden 12'si hakkında daha tutuklama istendi.

DİSK'in çağrısıyla birçok parti, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için hazırlıklar yapmıştı. Ancak İçişleri Bakanlığı, Taksim Meydanı'nı kutlamalara kapatma kararı alarak Saraçhane, Beşiktaş, Şişli gibi semtlerde olağanüstü güvenlik önlemleri almıştı. 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyenler zaman zaman polis müdahalesiyle karşılaşmış ve gözaltına alınmıştı.

poi.jpg

1 Mayıs'ta 217 kişi gözaltına alınırken, ev baskınlarıyla önce 52, daha sonra da 12 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların büyük çoğunluğu serbest bırakılırken, emniyetteki işlemleri tamamlanan 65 kişi ise İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği kişilerden 38'i tutuklandı.

Tutuklama kararlarına tepkiler gelirken, polis tarafından yapılan yeni ev baskınlarıyla 12 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık, 1 Mayıs eylemcilerinin tutuklanması için mahkemeye sevk edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar