Çocuğa cinsel istismar skandalında takipsizlik kararı veren savcıya inceleme

Çocuğa cinsel istismar skandalında takipsizlik kararı veren savcıya inceleme
Gündeme bomba gibi düşen 6 yaşındaki kıza cinsel istismar olayında yeni bir gelişme yaşandı. Hakim Savcılar Kurulu, olaya ilişkin 2012 yılında takipsizlik kararı veren savcı hakkında inceleme başlattı.

CİNSEL İSTİSMAR SKANDALINDA YENİ GELİŞME!

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını evlendirdiği ortaya çıkmıştı. Yaşanan istismara karşı tepkiler büyürken savcının 2012 yılında dosyaya takipsizlik kararı verdiği açıklanmıştı. O savcı için inceleme başlatıldı.

YILLARCA SÜREN İSTİSMAR

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, 2004 yılında 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile kendi kıydığı dini nikahla evlendirdi.

İddianameye göre, evlilik kararının ardından, H.K.G’ye gelinliğe benzeyen beyaz bir kıyafet giydirildi. H.K.G. cinsel istismarın yıllarca sürdüğünü söyledi.

Düğünden 4 ay sonra 17 Ağustos 2012 günü annesi kızı hastaneye götürdü. Doktor çocuğa istismarı hemen anlayarak polise haber verdi. Savcılık soruşturma başlattı. İddiaya göre, H.K.G. ifadesinde ona öğretilenleri söyledi. 17 yaşında olduğunu ve kendi isteğiyle evlendiğini belirtti. Yine basında yer alan iddialara göre, soruşturmada ilk olarak H.K.G.’nin doğum raporunun istenmesi gerekiyordu ama savcılık bunun yerine kemik yaşının tespitini istedi.

RAPORDA YAŞI 21 GÖRÜNÜYORDU

İddiaya göre, kızın yerine kemik testine 21 yaşındaki bir kadını soktular. 4 ay sonra 10 Aralık 2012’de kemik yaşı raporu çıktı. 17 yaşında olduğunu beyan eden H.K.G.’nin raporda yaşı 21 görünüyordu. Buna karşın akılalmaz şekilde savcılık takipsizlik kararı verdi.

İLK DURUŞMA 22 MAYIS’TA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanırken ilk duruşma tarihi de belli oldu. İddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler ise 22 Mayıs 2023''te ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İDDİANEME KABUL EDİLDİ! İŞTE İSTENEN CEZALAR

Dün kabul görülen iddianamede Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istenirken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar