TAGEM'den tarımsal Ar-Ge projelerine destek

TAGEM'den tarımsal Ar-Ge projelerine destek
TAGEM tarafından, aralarında GÜBRETAŞ'ın da olduğu 53 kuruluşun tarımsal Ar-Ge projelerine 40 milyon lira hibe desteği verilecek.

TAGEM'den tarımsal Ar-Ge projelerine destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürlüğünce, aralarında Gübre Fabrikaları Türk AŞ'nin de olduğu 53 kuruluşun tarımsal Ar-Ge projelerine 40 milyon lira hibe desteği sağlanacak.

TAGEM'in Ar-Ge Destek Programı kapsamında kabul edilen projelerin sahipleriyle sözleşmeler, kurumun konferans salonunda imzalandı.

TAGEM Genel Müdürü Gazi Kaya, törende yaptığı konuşmada, program kapsamında seçilen projelere 40 milyon lira hibe desteği vereceklerini bildirdi.

Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM) fonları ve ülke öz kaynaklarıyla yapılanlar dahil, bin 200'den fazla Ar-Ge projeleri olduğunu belirten Kaya, özel sektörle gerçekleştirilen projelerin doğrudan doğruya soruna odaklı çözümler sunduğunu söyledi.

Kaya, "Sektörün içinden çözümler pratiğe daha hızlı aktarılıyor ve bu projeler kendi dokularımızı yenilememize imkan sağlıyor. Bu projelerle etkin bir Ar-Ge çözümü elde etmiş oluyoruz." dedi.

Kendilerine sunulan 163 projenin ilk aşamada hakemler tarafından değerlendirildiğine dikkati çeken Kaya, bunlardan seçilen 53 projenin destekleneceğini vurguladı.

Kaya, söz konusu projelere 40 milyon lira hibe desteği vereceklerini ifade ederek, "Bu ülke hepimizin ve ülke için harcadığımız paranın her kuruşu önemli. Bu yüzden proje sahiplerinin harcama konusunda hassas olmalarını bekliyorum ve herkese hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Ar-Ge faaliyetlerinin uzun yıllar aldığının altını çizen Kaya, artan Türkiye nüfusunu kaliteli ve yeterli beslemek için bu çalışmalara her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Kaya, desteklenen 53 projenin disiplinlere göre dağılımını hakkında da bilgi vererek, gıda ve yem için 16, tarla bitkileri için 9, hayvan sağlığı için 5, makine için 5, bahçe bitkileri için 4, gübre için 4, büyükbaş için 3, bitki sağlığı için 2, küçükbaş hayvan için 2, su ürünleri için 2 ve arıcılık için 1 projenin kapsamda olduğunu kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar