Susam neye iyi gelir?

Susam neye iyi gelir?
Pasta ve böreklerde süsleme amacıyla sıkça kullanılan susam, en eski yağlı tohum ürünlerinden biri. Sağlığa faydaları ise say say bitmiyor. İşte susamın bin bir faydası…

Yaklaşık 3.500 yıldır ekimi yapılan susam, sağlık açısından da birçok faydaya sahiptir.

Susam, kanser riskini azaltır. Susam, antioksidan özellik gösteren fitat içerir. Bu bileşik, serbest radikallerin etkilerini azaltarak kanseri önleyici bir etki gösterir. Lösemi, meme, akciğer, pankreas, kolon ve prostat kanseri riskini azaltmada olumlu bir rol oynar.

Susam, saç sağlığını geliştirmeye yardımcı olan bitki polifenollerini içerir. Susam yağı, saçtaki erken beyazlamayı azaltmak ve saç büyümesini artırmak için kullanılır.

essseaee.jpg

Amino asitler ve antioksidanlar içeriğiyle saçların parlaklığını geri kazandırır.

Susamda bulunan doğal yağda çözünen liganlar, hipertansiyonu azaltarak kardiyovasküler sağlığı destekler. Kolesterol seviyesini düşürerek kalp sağlığını korur ve çeşitli kalp rahatsızlıklarını önler.

Susam, fitosterol içeriği sayesinde kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Siyah susamlar özellikle yüksek miktarda fitosterol içerir.

Susamın yüksek bakır içeriği, artriti önler ve rahatlatır. Kemikleri, eklemleri ve kan damarlarını güçlendirerek sağlıklı bir yaşam için önemli bir rol oynar.

Susam yağı, cildin güneşin zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olarak kırışıklıkları ve pigmentasyon görünümünü önler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar