Süper Lig'e play off geliyor: TFF açıkladı, tüm sistem değişiyor

Süper Lig'e play off geliyor: TFF açıkladı, tüm sistem değişiyor
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yayın ihalesiyle ilgili açıklama yaptı. TFF, ayrıca play-off müsabakalarının da bulunduğu yeni bir lig tasarımı önerisini kulüplerin değerlendirmelerine sunduklarını da belirtti.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı ile ortaklaşa kurduğu ihale komisyonu aracılığı ile, yeni dönem yayın ihalesi detaylarını nihai aşamaya getirmiştir. 29 Kasım 2023 tarihinde yayın ihalesi konusunda birlikte çalıştığımız uzman şirket HyperCube ile, 30 Kasım'da ise Kulüpler Birliği ile gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda, içinde play-off müsabakalarının da bulunduğu yeni bir lig tasarımı önerisini, öncelikli olarak kulüplerimizin değerlendirmelerine sunduğumuzu belirtiriz.

1634890537701-6-bfd-30-cd-19314-c-6283-aef-2-bf-6893040-c.jpg

Yayın ihalesi değerini hak ettiği karşılığa taşıyabilmek ve Süper Lig'in marka değerini mümkün olan en üst seviyeye çıkarabilmek için geliştirdiğimiz bu yeni modelin ve ihale paketlerinin detaylarını Kulüpler Birliği'nin geri bildirimlerini aldıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağımızı bildiririz."

PLAY-OFF NEDİR?

Normal sezonu belirli bir sırada bitiren takımlar play-off’a katılmaya hak kazanır. Play-off mücadelesinde takımlar birbirleriyle eşleşir ve karşılaşmalar oynanır. Son iki takım ise şampiyonluk mücadelesi verir.

Play Off sistemine göre eşleşen takımlar karşılaşmaları tek veya çift maçlı eleme usulüne göre oynayabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar