Şükrü Ciravoğlu kimdir? Şükrü Ciravoğlu kaç yaşında, nereli?

Şükrü Ciravoğlu kimdir? Şükrü Ciravoğlu kaç yaşında, nereli?
CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı tarafından yapılan aday ön seçimlerini Şükrü Ciravoğlu kazandı. Vatandaşlar seçimleri kazanmasının ardından Şükrü Ciravoğlu'nun kim olduğunu merak etmeye başladı. Peki Şükrü Ciravoğlu kimdir? Şükrü Ciravoğlu kaç yaşında, nereli?

Şükrü Ciravoğlu kimdir?

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ön seçimde Edirne Belediye Başkanı Adayı belirlendi. Şükrü Ciravoğlu, Filiz Gencan Akın, Serkan Liznak, Ergun Türkyılmaz ve Seyfi Alp Üzmen'in yarıştığı ön seçimde toplam 2 bin 688 oy kullanıldı. Oyların 1591'ini alan Şükrü Ciravoğlu, seçimi kazandı. Peki Şükrü Ciravoğlu kimdir? Şükrü Ciravoğlu kaç yaşında, nereli?

ŞÜKRÜ CİRAVOĞLU KİMDİR?

Şükrü Ciravoğlu, 1951 yılında Trabzon'da doğmuştur ve şu anda 73 yaşındadır. İlkokul eğitimini İstanbul Çengelköy'de, ortaokulu Beylerbeyi Ortaokulunda tamamlamıştır. Lise eğitimini ise Haydarpaşa Lisesi'nde almıştır.

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Şükrü Ciravoğlu, bir süre İstanbul'da kozmetik üreticiliği ve İstanbul Eczacı Odası büro müdürlüğü yapmıştır. Daha sonra Edirne SSK Hastanesi'nde eczacılık görevinde bulunmuş ve 1982 yılından itibaren Edirne'de serbest eczane işletmektedir.

Tekirdağ Eczacı Odası Yönetim Kurulu üyeliği ve Bölge Temsilciliği görevlerinin ardından 1997 yılında kurulan Edirne Eczacı Odası'nın Kurucu Başkanı ve 6 yıl Oda Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca Ankara'da Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'nde Denetleme Kurulu üyeliği yapmıştır. Şükrü Ciravoğlu, sosyal ve sportif alanda da aktif olup, Edirnespor yöneticiliği ve kulüp başkanlığı da yapmıştır.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı da dahil olmak üzere birçok dernek ve kuruluşta yöneticilik ve başkanlık yapmıştır. Siyasi kariyerine 1994 yılında CHP'de başlayan Şükrü Ciravoğlu, 10 yıl boyunca Belediye Meclis üyeliği ve bir dönem Merkez İlçe yöneticiliği görevlerini üstlenmiştir.

Üç dönem boyunca İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Eğitim Sekreterliği yapmış, bir dönem CHP Edirne İl Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Ayrıca 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Edirne Belediye Başkanı aday adayı olmuştur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar