SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklileri ilgilendiriyor! En düşük emekli aylığı belli oldu! İşte 2023'te yapılacak zam

SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklileri ilgilendiriyor! En düşük emekli aylığı belli oldu! İşte 2023'te yapılacak zam
SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklilerin merakla beklediği 2023 emekli aylı zammıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu emekli aylıklarında en düşük maaşın belirlendiği iddia edildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI BELLİ OLDU! İŞTE 2023'TE YAPILACAK ZAM

2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli zammı ne kadar olacak? Emekliye ek zam verilecek mi? Milyonlarca emekli bu soruların yanıtını bekliyor. TÜİK''in 3 Ocak''ta açıklayacağı aralık ayı enflasyonu ile birlikte maaşlara enflasyon farkları netleşecek ancak memurlarda olduğu gibi emeklilerde de ek zam beklentisi var. Peki, kulislerde bu konuda neler konuşuluyor? İşte yazılanlar...

Sabah''tan Faruk Erdem''in haberine göre, Asgari ücretteki artış aslında ocak ayında yılın ilk zammını alacak emeklileri de umutlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''da yaptığı açıklamalarda emeklilere ve memurlara bir refah payının geleceğinin işaretlerini vermişti.

EMEKLİYE EK ZAM VAR MI?

Haberde aktarılana göre, bütün bu gelişmeler ışığında enflasyon artışının dışında farklı bir zam bekleniyor. Burada hem seyyanen bir iyileştirme, hem refah payı eklenmesi hem de taban maaş artışı şeklinde iyileştirmeler bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI...

Yine asgari ücrete yapılan yüzde 54,7''lik artış da söz konusu olabilecek. Memur emeklileri için toplu sözleşme artışına da ilave gelebileceği belirtiliyor. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 3.500 TL olan taban maaşının yükseltilmesi de söz konusu olacak.

Yani yüzde 54,7''lik oranın emekliler için de uygulanması şeklinde. Bu formüller sonunda en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi maaşı 5.000 lirayı geçecek. Taban maaş artırılırsa seyyanen artış ile tamamlanacak. 2000 öncesi SSK emeklisinin en düşük maaşı ise 7.000 liraya yaklaşmış olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar