Sri Lanka'da terör saldırısı

Sri Lanka'da terör saldırısı
Sri Lanka'da kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda 207 kişi hayatını kaybetti.

Sri Lanka'da terör saldırısı

Sri Lanka'da yerel basında çıkan haberlere göre, Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade'de St. Anthony's, Katana'da St.Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile başkent Colombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırı gerçekleştirildi.

Kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda 207 kişinin öldüğü, ölenlerden 27'sinin yabancı uyruklu kişiler olduğu bildirildi.

BBC'nin polise dayandırdığı haberine göre, ülkede üç kilise ile üç oteli hedef alan, ayrıca başkent Colombo'nun iki banliyösünde düzenlenen saldırılarda 400 kişi yaralandı. 

Saldırılarda Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş yaşamını yitirdi.

En az ikisinin intihar saldırısı olduğu sanılan saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Sabahki saldırıların ardından başkent Colombo'nun banliyösü Dehiwala'da hayvanat bahçesi yakınında, yine Colombo'nun Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana geldi. 

Diğer yandan başkent Colombo'nun banliyösü Dematagoda'da şüphelileri yakalamak için bir eve düzenlenen operasyonda 2 polis memurunun hayatını kaybettiği açıklandı. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Patlamalar üzerine ülkede yerel saatle 18.00'den yarın sabah 06.00'ya kadar 12 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Ülkede terör saldırılarıyla bağlantılı olarak 7 şüpheli gözaltına alındı.

Ülkede sosyal paylaşım siteleri geçici olarak engellendi

Sri Lanka hükümeti ayrıca asılsız haberlerin yayılmasını önlemek amacıyla Facebook ve Instagram dahil sosyal paylaşım sitelerini geçici engelleme kararı aldı.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, patlamalar nedeniyle şoke olduğunu belirterek, sükunet çağrısında bulundu.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, korkakça saldırıları güçlü biçimde kınadığını belirterek, "Tüm Sri Lankalılara bu trajik dönemde bir arada ve güçlü kalmaları çağrısında bulunuyorum." dedi. 

Maliye Bakanı Mangala Samaraweera da Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, patlamaları, "çok sayıda masum insanın ölümüne yol açan, çok iyi koordine edilmiş anarşi ve kargaşa yaratma girişimi" olarak nitelendirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar