SPK'den 2 gerçek ve 2 tüzel kişiye toplam 5,5 milyon lira idari para cezası

SPK'den 2 gerçek ve 2 tüzel kişiye toplam 5,5 milyon lira idari para cezası
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bir dizi kararla 2 gerçek ve 2 tüzel kişiye toplamda 5 milyon 468 bin 630 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK'nın haftalık bültenine göre, kurul, Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret'in 25 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu onayladı. Ayrıca, Ahlatcı Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve Pasifik Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'un kuruluşuna izin verdi. Kuveyt Türk Portföy Yönetimi AŞ'nin Fon Sepeti Şemsiye Fonu'nun kuruluşuna da onay verildi. Argeus Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ'ye faaliyet izni ile portföy yöneticiliği yetki belgesi verilmesi de karara bağlandı.

Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası AŞ'ye mevcut faaliyet izinlerine ek olarak çeşitli faaliyetlerde bulunması izni verildi. Ayrıca, Fonventure Kitle Fonlama Platformu AŞ'nin kuruluşuna da onay verildi.

SPK, 27 Temmuz 2022 ile 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme AŞ pay piyasasındaki işlemleri inceleyerek 2 gerçek kişiye toplamda 2 milyon 109 bin 65 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Ayrıca, İnfo Yatırım Menkul Değerlere 3 milyon 150 bin 216 lira, Metrik Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık'a 209 bin 349 lira idari para cezası verildi.

SPK ayrıca, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırılan 25 internet sitesine erişimin engellenmesi için suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Kurul ayrıca, sermaye piyasası kurum, kuruluş ve ortaklıklarının başvurularını daha hızlı ve etkili bir şekilde e-Başvuru Sistemi ile yapabilmesini sağladı. Bu kapsamda, 15 Nisan 2024 tarihinden itibaren başvurular elektronik ortamda e-Başvuru Sistemi üzerinden yapılacak. Ancak, zorunlu durumlarda başvurular ıslak imza ile fiziki olarak da yapılabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar