Son dakika... Merkez Bankası Başkanı belli oldu

Son dakika... Merkez Bankası Başkanı belli oldu
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Merkez Bankası Başkanlığına Dr. Fatih Karahan atandı.

Hafize Gaye Erkan istifası sonrası Merkez Bankası Başkanlığına Fatih Karahan atandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

resmigazetedeaciklandi.jpg

FATİH KARAHAN KİMDİR?

Ekonomist Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden 2006 yılında mezun olan Karahan, akademik kariyerine Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak başladı.

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak adım atan Karahan, 2022 yılına kadar bu kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev aldı. Aynı dönemde Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapan Karahan, 2022 yılında Amazon’a kıdemli ekonomist olarak geçiş yaptı ve Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine getirildi.

fatihkarahan.jpg

Fatih Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine atanarak, üst düzey yönetimdeki yeni görevine başladı. Karahan, 3 Şubat 2024 tarihinde Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirildi.

CEVDET YILMAZ'DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Fatih Karahan'ı tebrik etti. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Sayın Fatih Karahan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar