Son dakika... Ligler ne zaman başlayacak? Mehmet Büyükekşi'den açıklama

Son dakika... Ligler ne zaman başlayacak? Mehmet Büyükekşi'den açıklama
Hakem Halil Umut Meler'in uğradığı saldırı ve liglerin süresiz olarak ertelenmesi kararı hakkında basın toplantısı düzenleyen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi, Çaykur Rizespor maçı sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı ve toplantı sonucu alınan kararlar hakkında bilgi verdi.

TFF Yönetim Kurulu'nun ertelenen liglerle ilgili toplandığını hatırlatan Büyükekşi, bugün hastaneden taburcu olan hakem Meler'in sağlık durumu hakkında bilgi paylaşarak şunları söyledi: "Hakemimizin durumu şu an iyi. Ailesiyle bir araya geldi ve 12 günlük bebeğiyle birlikte. Futbolun hiçbir paydaşının böyle bir olayı yaşamamasını diliyorum."

"YENİ YAPTIRIMLAR PLANLANIYOR"

Büyükekşi, devre arasında disiplin talimatlarında değişiklik yapılacağını belirterek, hak mahrumiyeti ve para cezası dışında yeni yaptırımların da olacağını açıkladı.

LİGLER 19 ARALIK'TA BAŞLAYACAK

Başkan, liglerin salı günü yeniden başlayacağını belirterek, "Bugün aldığımız kararla, 19 Aralık Salı günü tüm ligler yeniden start alacak" dedi.

HAKEM MELER'İN DURUMU

Büyükekşi, basın mensuplarının hakem Halil Umut Meler'in görevi bırakıp bırakmayacağına dair sorularını da yanıtladı.

Hakemlerin resmi açıklamalarının olduğunu hatırlatan Büyükekşi, "Hakemler de insan. O günki şartlar çok zorlayıcıydı. Bu hafta sonu onlarla bir araya gelip psikolojilerine destek olmaya çalışacağız. Hepsi empati yapıyor. Hakemimiz UEFA ve FIFA tarafından takdir edilen bir isim. Euro 2024'te de görev almasını bekliyoruz. Kendisiyle de bu konuyu konuştum. Hakemliği bırakma durumu söz konusu değil. Zamana ihtiyacımız var" dedi.

FARUK KOCA'YA DESTEK

Hakeme saldıran Faruk Koca hakkında da konuşan Büyükekşi, "Faruk başkanımız böyle bir eylemde bulunacak biri değil. Sağlık durumuyla ilgili bilgimiz yok. Ankaragücü ve Faruk Bey ile ilgili gerekli süreçleri başlattık" şeklinde konuştu.

"ADALET BAKANLIĞI İLE İŞBİRLİĞİ"

Güvenlik önlemleriyle ilgili Adalet Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını belirten Büyükekşi, “Adımlar atılmaya başlandı. Biz de bu konuda dahil olacağız. Özel güvenliklerin maliyetini kulüpler karşılıyor. Bu konuda kulüplerle de görüşeceğiz" diye ekledi.

ERTELENEN MAÇLAR 10 OCAK'TA

Bu hafta oynanması gereken maçları 10 Ocak'ta yapacaklarını belirten Büyükekşi, “Salı ve Çarşamba günü oynanacak maçlar normal takvim maçları. Bu haftaki maçları 10 Ocak'a ertelemiş oluyoruz. Eğer hata varsa, hepimizin ortak hatasıdır. Yönetim olarak birçok yeniliğe imza atmak için çaba sarf ediyoruz. Hiçbir şey yapmamak eleştiri getirmez. Yaptıklarımızın Türk futboluna ileride faydasını göreceğimizden eminim."

DERBİ TARİHİ SABİT

Bu hafta oynanması gereken maçların 10 Ocak'a ertelenmesiyle birlikte, ligde 17. hafta maçları 19 Aralık'ta oynanacak. Bu kararla Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin tarihi değişmeden kaldı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar