Son dakika... Koray Aydın'ı desteklemişti! İYİ Parti'de istifa depremi

Son dakika... Koray Aydın'ı desteklemişti! İYİ Parti'de istifa depremi
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, görevden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Müsavat Dervişoğlu'nun İYİ Parti'nin yeni genel başkanı olmasının ardından, partideki grup başkanvekilliğini görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Daha önce Kurultay'da genel başkan adaylarından Koray Aydın'ı destekled,ğini açıklayan Usta, görevini yürütmeye devam etmenin siyasete uygun olmayacağını gerekçe göstererek görevden ayrıldığını belirtti.

"SİYASİ NEZAKETE UYGUN OLMAYACAK"

Usta açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Partimiz Cumartesi günü 5. Olağanüstü Kurultayını gerçekleştirmiştir. Sn. Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı olarak seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Çok kısa bir zaman dilimine sıkıştırılan kurultay süreci boyunca yaptığımız istişareler sonucunda, Sn. Koray Aydın'ı destekleme kararı aldım ve bu kararımı kamuoyuyla da paylaştım. Aldığım bu kararda, İYİ Parti'nin merkezde konumlanması ve partinin toparlanması ihtiyacına, Sn. Koray Aydın'ın daha fazla katkı sağlayacağına olan inancım etkili olmuştur. Genel Başkan seçilen Sn. Müsavat Dervişoğlu'nun da bu ihtiyaca cevap vereceğine, vermeye gayret edeceğine inanıyorum.

Sayın Müsavat Dervişoğlu, "abi" diye hitap ettiğim, uzun süredir sorunsuz çalıştığım biridir. Kendisiyle kişisel olarak herhangi bir sorunum asla bulunmamaktadır. Bu bir bayrak yarışıdır ve delegelerimiz bu ateşten gömleği kendisine uygun görmüştür. Ancak başka bir adaya desteğimi açıkladıktan sonra bu görevime devam etmem siyasi nezakete uygun olmayacaktır.

Bu nedenle, kongre günü salonda, TV ekranlarında da söylediğim üzere Grup Başkanvekilliği görevimden istifa ediyorum. Bugün itibarıyla İYİ Parti TBMM Grubuna istifa dilekçemi verdim. Bu kararı ivedilikle açıklamamın nedeni; yeni kurulacak İYİ Parti grubunun önünü açmaktır. Göreve getirilecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum."

whatsapp-image-2020-09-09-at-12-31-56-1.jpeg

ERHAN USTA KİMDİR?

Erhan Usta 17 Temmuz 1966 doğumludur. İYİ Parti'nin Grup Başkanvekilliği görevini TBMM'de başarıyla sürdüren Erhan Usta, kariyerine Devlet Planlama Teşkilatı'nda Uzman Yardımcısı olarak adım attı. Ekonomist ve planlama uzmanı olan Usta, Türkiye'deki yerel yönetimlerin finansmanı konusunda uzmanlaşmıştır.

1966 yılında Samsun Havza'da doğan Erhan Usta, ilk ve orta öğrenimini memleketi Havza'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Eğitimine ABD Northeastern Üniversitesi'nde İktisat Politikası ve Planlama dalında bölüm birincisi olarak devam eden Usta, aynı üniversiteden master derecesi aldı. Şu anda Celal Bayar Üniversitesi'nde İktisat Ana Bilim Dalı'nda doktora çalışmalarını sürdürmektedir.

Devlet Planlama Teşkilatı'nda Uzman Yardımcısı olarak kariyerine başlayan Usta, daha sonra Daire Başkanı, Genel Müdür ve Müsteşar Yardımcısı gibi önemli görevlerde bulundu. 2001-2015 yılları arasında kalkınma planları, orta vadeli programlar ve yıllık programlar ile makroekonomik politika hazırlıklarının teknik koordinasyonunu üstlendi. Kamu gelir ve harcamaları, kamu finansmanı, para politikası, enflasyon, büyüme, ödemeler dengesi, sanayileşme gibi birçok alanda çalışmalar yaptı.

Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi'nden Samsun Milletvekili olarak başlayan Erhan Usta, 25., 26. ve 27. dönemlerde bu görevi başarıyla sürdürdü. MHP Grup Başkanvekilliği görevini de üstlenen Usta, 2019 yılında bağımsız olarak Samsun Milletvekili olarak seçildi. 2019 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Usta, İyi Parti kadrosuna katılarak siyasi kariyerine bu çatı altında devam etme kararı aldı.

Erhan Usta'nın siyasi ve akademik kariyeri, Türk siyasetine ve ekonomisine önemli katkılar sağlamış bir isim olarak dikkat çekmektedir.

ERHAN USTA NEDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ?

Samsun Milletvekili Erhan Usta, MHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde İYİ Parti'nin 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' teklifinin Meclis gündemine alınması teklifine destek vermişti. Bu desteğinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kararıyla Grup Başkanvekilliğinden alınan Usta, "Cumhur İttifakı'nın varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları" nedeniyle parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Alınan karar neticesinde, "MHP Çankaya İlçe Teşkilatı üyesi Erhan Usta'nın MHP Tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca parti üyeliğinden 'kesin çıkarma' cezası ile tecziyesine oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar