İYİ Parti beş büyükşehir adayını duyurdu: Adana2da dikkat çeken isim

İYİ Parti beş büyükşehir adayını duyurdu: Adana2da dikkat çeken isim
İYİ Parti, Manisa, Adana, Antalya, Kayseri ve Samsun büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerine "müstakil siyaset" iddiasıyla girmeye hazırlanan İYİ Parti’nin Manisa, Adana, Antalya, Kayseri ve Samsun büyükşehir belediye başkan adayların belli oldu.

Manisa'da Gürhan Özcan, Adana'da Ayyüce Türkeş, Antalya'da Nesrin Ünal, Kayseri'de Kazım Yücel ve Samsun'da İmren Nilay Tüfekçi aday gösterilecek.

ayyuce-turkes.webp

AYYÜCE TÜRKEŞ KİMDİR?

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı olan Ayyüce Türkeş, Türk siyasi arenasında adı sıkça duyulan bir isim. Ankara'da 2 Ekim 1977'de dünyaya gelen Türkeş, eğitim hayatını da Ankara'da tamamladı. İlk, orta ve lise eğitimini başkente bitiren Türkeş, üniversite yıllarında Bilkent Üniversitesi'nde Ekonomi, Bilgi Üniversitesi'nde ise MBA alanında eğitim gördü. Ayrıca, Marmara Üniversitesi'nde Bankacılık üzerine doktora yaparak akademik kariyerine de önem verdi.

Kariyerine odaklanma ve farklı deneyimler kazanma amacıyla 2012-2023 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nin finans merkezi New York'ta bulunan şirketlerde çalışan Türkeş, uluslararası alanda deneyimler edinerek kariyerini şekillendirdi.

2012 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile hayatını birleştiren Ayyüce Türkeş, evliliğinden iki kız çocuğu annesi olarak aile yaşamını sürdürüyor.

Türkeş'in ağabeyi olan Tuğrul Türkeş ise siyasi kariyerinde farklı bir rotada ilerleyerek AK Parti listelerinden Ankara milletvekili seçildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar