Son dakika... CHP’den YSK’ya Hatay için tam kanunsuzluk itirazı

Son dakika... CHP’den YSK’ya Hatay için tam kanunsuzluk itirazı
CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun İlçe Belediye Başkanlığı seçimleri için YSK’ya ayrı ayrı tam kanunsuzluk nedeniyle başvurduklarını açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerinde sonuçlara ilişkin itirazlar sürüyor. CHP, Hatay ve İskenderun ilçesiden seçimlere ilişkin bugün yeni bir başvuruda bulundu. CHP lideri Özgür Özel, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına gelerek tam kanunsuzluk iddiasıyla itiraz dilekçesi verdi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, “Bu başvuruyu bizzat yapacağımı söylemiştim. Tam kanunsuzluk başvurumuz, YSK’ya tarihi boyunca yapılmış en kapsamlı tam kanunsuzluk başvurusudur" dedi.

"HATAY SEÇİMLERİ 8 KEZ İPTAL EDİLEBİLİR"

31 Mart 2019’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimini hatırlatan Özel, “Eğer 31 Mart 2019’daki İstanbul seçimleri iptal edildiyse bizim başvurumuzla Hatay seçimleri 8 kez iptal edilebilir. İBB seçiminin iptal gerekçesini okuyun, elimizdeki kanıtları okuyun 1 değil, 8 kere iptal edersiniz.” dedi.

Hatay’daki seçimde kanuna aykırı olarak emniyet görevlileri ve zabıtaların seçimde görev yaptıklarını ve sandık kurulu başkanı olarak görevlendirildiğinin belirlendiğini anlatan Özel, bu durumun tam kanunsuzluk olduğunu söyleyerek “Bu tam kanunsuzluğa, ‘ben tam kanunsuzluk görmedim’ diye imza atacak birisi çocuklarına çok doğru bir miras bırakmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar