Son dakika...Bakan Işıkhan'dan flaş asgari ücret ve 5000 liralık emekli ikramiyesi açıklaması

Son dakika...Bakan Işıkhan'dan flaş asgari ücret ve 5000 liralık emekli ikramiyesi açıklaması
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı için çalışmalar devam ederken gözler kritik haftaya çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı etkileyen ve dolaylı olarak toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamına yönelik belirleme süreci hızla ilerliyor.

İlk toplantının 11 Aralık'ta gerçekleşmesinin ardından, Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirlenen takvim doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen ikinci toplantıda, temel ekonomik veriler detaylı bir şekilde ele alındı. Ancak henüz net bir rakam ortaya çıkmadı.

HENÜZ BİZ RAKAM ÇIKMADI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısının tarihi şu ana kadar açıklanmış değil. Ancak asgari ücretin 31 Aralık'a kadar belirlenmesi gerekiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, henüz bir rakam olmadığını ve bu hafta içinde açıklama yapmayı planladıklarını belirtti.

RAMAZAN AĞAR AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, ikinci toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, TÜİK'in, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüşleri alındığını, ancak henüz net bir sonuç alınamadığını ifade etti. Ağar, müzakerelerin hızla devam edeceğini ve kısa sürede bir mutabakata varılarak sonuçlandırılmasını umduklarını dile getirdi.

TEK ZAM YAPILACAK

Asgari ücrete yönelik bu yıl tek bir zam yapılacak. Bakan Işıkhan, ikinci zamma gerek olmadığını ifade ederek, "Tüm parametreler iyi gidiyor" dedi.

Mevcut asgari ücret net 11,402 TL olarak uygulanıyor.

Yapılacak zammın oranlarına göre net ve brüt rakamlar şu şekilde oluşacak:

Yüzde 35'lik zamda asgari ücret 15,392 TL

Yüzde 40'lık zamda 15,962 TL

Yüzde 45'lik zamda 16,532 TL

Yüzde 50'lik zamda 17,103 TL

Yüzde 55'lik zamda ise 17,673 TL olacak.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar