Somali'deki saldırının detayları ortaya çıktı!

Somali'deki saldırının detayları ortaya çıktı!
Somali’nin liman kenti Kismayo’da bir otele yapılan saldırıda en az 26 kişinin hayatını kaybettiği 56 kişininse yaralandığı açıklanmıştı şimdi o saldırının detayları ortaya çıktı.

Somali’nin liman kenti Kismayo’da bir otele yapılan saldırıda en az 26 kişinin hayatını kaybettiği 56 kişininse yaralandığı açıklanmıştı. Saldırıyı İslamcı örgüt Eş-Şebab üstlenirken, Jubaland yarı özerk bölgesinin başkanı Ahmed Madobe basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Ölenler arasında yabancılar var; üç Kenyalı, bir Kanadalı, Bir Britanyalı, iki Amerikalı ve üç Tanzanyalı. Diğer taraftan üç Çinli yaralandı” diye konuştu.

Fransız Le Monde gazetesinin aktardığına göre saldırı Cuma öğleden sonra, bir aracın şehir merkezindeki ünlü Medina Oteli’nin girişinde patlamasıyla başladı. Yerel güvenlik güçlerinden Abdiweli Mohamed saldırıyı şu sözlerle anlattı:

“Sonra bir sürü silahlı adam içeri (otele) girdi, fakat güvenlik güçleri hızla karşılık verdi ve binadaki teröristlerle mücadele etmeye başladı.”

“İÇERİSİ TAM BİR KAOSTU”

Olayın yaşandığı ana şahit olanların ifadelerine göre otel patlamanın ve mermilerin etkisiyle büyük oranda tahrip oldu. Tanıklardan Muna Abdirahman “Bina tamamıyla yıkıldı, içeride ölüler ve kurtarılan yaralılar var, güvenlik güçleri bölgenin tamamında güvenlik kordonu oluşturdu” ifadelerini kullandı.

Saldırının bir başka tanığı Hussein Muktar ise o anları şöyle anlattı:

“Patlama çok büyüktü, sonra silahlı adamlar içeri girdi ve güvenlik güçleriyle çatışmaya başladılar. İçerisi tam bir kaostu. Cesetler bölgeden çıkarılırken bir sürü ölü insan gördüm ve komşu binalardaki insanlar hızla kaçıyorlardı.”

OTELDE SİYASETÇİ VE İŞADAMLARI VARDI

Terör örgütü Eş-Şebab’tan yapılan açıklamada saldırının “Jubaland yönetiminin dinden dönen yetkililerine” karşı yapıldığı ifade edildi. Ayrıca örgüt otelin kontrolünün ele geçirildiğini iddia etti.

Çeşitli yerel kaynakların aktardığına göre, otel Ağustos sonunda yapılacak olan Jubaland yarı özerk bölgesi başkanlık seçimleri için bölgede olan işadamları ve siyasetçileri ağırlıyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar