Sokak röportajında Erdoğan’ı eleştirdi anında gözaltına alındı

Sokak röportajında Erdoğan’ı eleştirdi anında gözaltına alındı
Sokak röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren ve İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini ifade eden bir vatandaş, anında gözaltına alındı.

Mehmet Şah Karataş, 7 Mart Perşembe günü İstanbul Şirinevler Meydanı'nda "Kendine Muhabir" isimli YouTube kanalının sokak röportajına denk geldi. Röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren ve Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini açıklayan Karataş, kısa süre sonra sivil polisler tarafından gözaltına alındı.

20 TL PARAM ÇALINDI VE DARPEDİLDİM

Gözaltına alındıktan sonra ifadesi alınan Karataş, polislerin kendisinden para çaldığını ve şiddet uyguladıklarını iddia etti. Ayrıca, gözaltı sırasında cep telefonuna zarar verildiğini belirtti. Karataş, yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Şirinevler Meydanı’nda sokak röportajı yapılıyordu. Herkes ekonomiye ve siyasete dair görüşlerini aktarıyordu. O sırada elinde mikrofon olan kişi ‘Siz de konuşmak ister misiniz?’ diye sordu. Ben de olur dedim. Ekonominin kötü olduğunu ve geçinemediğimizi belirtip eleştirimi yaptım. Daha sonra ‘Yerel seçimde oyunuzu kime vereceksiniz?’ diye sordular. Ben de CHP’ye üyeyim ve CHP’nin adayı olan Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğim dedim."

Karataş, daha sonra polisler tarafından gözaltına alındığını, üzerindeki 20 bin TL'nin çalındığını ve darpedildiğini öne sürdü. Polis merkezine götürülen Karataş, ifadesinde Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini, sadece eleştiri yaptığını söyledi. İfade sonrasında serbest bırakılan Karataş, yaşadıklarını CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na anlatmak için gitti ancak burada dinlenmediğini ve umursanmadığını iddia etti.

Mehmet Şah Karataş'ın ifadesi ve yaşadıklarıyla ilgili CHP yönetimi doğrulama yaparken, sokak röportajını gerçekleştiren "Kendine Muhabir" YouTube kanalının sahibi Hasan Köksoy, polislerin sert tutumları karşısında şaşkına uğradıklarını ifade etti. Köksoy, Karataş'ın Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini, sadece eleştiri yaptığını belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar