Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yerel seçimler tekrarlanacak

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yerel seçimler tekrarlanacak
Sırbistan'da 17 Aralık 2023'te gerçekleştirilen erken yerel seçimlerin ardından Belgrad Belediye Başkanlığı için çoğunluk sağlanamadığı için seçimler tekrarlanacak.

Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yaptığı ulusal bir konuşmada, Belgrad'da belediye meclisi kurulamadığı için 2 Haziran'da tekrarlanacak olan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vucic, Sırp İlerleme Partisi'nin Belgrad'daki tekrarlanacak seçimlerdeki adayının Aleksandar Sapic olacağını belirtirken, Sırbistan'ın yeni hükümetinde yer alacak isimlerin birkaç gün içerisinde kendisine iletileceğini ifade etti. Seçim sonuçlarına göre SNS'nin Belgrad'daki oyları yüzde 39,93, muhalefet kanadı partilerden oluşan "Sırbistan şiddete karşı" ittifakının oyları ise yüzde 35,39 olarak kaydedilmişti.

Cumhurbaşkanı Vucic, ülkenin silahlanma politikasına yönelik eleştirilere de cevap vererek, "Sırbistan, bölgedeki birini tehdit etmek için değil, kendini korumak için silahlanıyor." açıklamasını yaptı.

Sırbistan'da erken genel seçimlerde ise Cumhurbaşkanı Vucic'in desteklediği "Aleksandar Vucic-Sırbistan Durmamalı" ittifakının yüzde 46 oy alarak 250 sandalyeli meclise 129 milletvekili sokmayı başardığı duyurulmuştu. Yeni hükümetin kısa süre içerisinde kurulması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar